Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçimler, siyaset ve ulaşılabilirlik

Yazının Giriş Tarihi: 11.06.2018 07:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.06.2018 07:44

Seçimlere sayılı gün kaldı. Partiler yoğun biçimde mitinglerini sürdürmekte. Bursa'ya önce CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce geldi. İnce, Atatürk Stadyumu'nun olduğu yeri doldurdu.
Cumartesi günü MHP lideri Devlet Bahçeli, Atatürk Spor Salonu'nu tercih etti. Dün ise Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Bursa'daydı. Bugün ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Stadyumu'nun olduğu yerde miting düzenliyor.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de 17 Haziran'da Gökdere Meydanı'nda olacak.

BİR DEĞERLENDİRME
Her ne kadar siyasilerimizin üsluplarından şikayet etsek de daha önceki seçimlere göz attığımızda biraz daha seviyeli geçmekte. Bunda Muharrem İnce'nin nüktedan söylemlerinin, ortamı germeyen mesajlarının payı olduğu bir gerçek.
Bu seçim süreci, diğer seçimlerin süreçlerine göre daha yavaş ve daha heyecansız geçmekte, sokaktaki algı böyle.
Herkesin ortak dileği kazasız, belasız, hilesiz ve hurdasız bir seçim sürecini ve seçimi geçirmek.

ULAŞILABİLEN ADAYLAR
İnsanların yaşamlarını şekillendiren 2 ana unsur vardır. Bunlar yaşadıkları ortamdaki doğa ve bir biçimde ilişkide oldukları insanlardır.
Siyasetin vazgeçilmezi kitlelere ulaşabilmektir. Bu noktada sahadaki insanların bire bir kurdukları ilişkiler de önem taşımaktadır.
Bu noktada genelde insanımızın bir zaafı ön plana çıkar. Belirli bir statü kazanan insanların çoğu kabuklarına çekilip, ulaşılmaz olurlar.
Belirli bir statü kazanan ender sayıdaki insan da yaşam ve ilişkilerini aynen sürdürür. Statüsünün getirdiği avantajları ilişkileri olan insanlarla paylaşır.
Bulunulan statüyü hazmetmek kolay bir iş değildir. İnsan Olmak kitabının yazarı Krishnamurti'nin dediği gibi "Olgun insan hakikati bulmaya daha yakındır. Asla yalnızca akıl hocalarının, salt bilginin, bilimin, sadakatin ya da eylemin yoluna gitmez".
Bu önemlidir. Çünkü insanoğlu kendine göre doğruyu, gerçeği, iyiyi ve diğer erdemleri bulmak için çeşitli yollara girer. Bir yola girmiş insan başka bir yolun amacına veya aradığına ulaşmayacağı düşüncesi ve algısına sahiptir.
Halbuki yaşam çeşitlilikler içerir. Çeşitlilikler ulaşılmak isteneni zenginleştirir. Tek bir yolun getireceği tekdüzelik, yaşamda karşılaşılan değişim ve dönüşümleri gerek algılamada, gerekse adaptasyonda zorluk çıkarır. Arananı bulmak için yol çoktur. Yeter ki görülmek istensin.

Bu noktada Bursa'daki AK Parti adaylılarına göz attığımızda daha önceki dönemde her ortamda karşılaştığımız ve herkesin kolaylıkla ulaşabildiği isim Hüseyin Şahin'di. AK Parti onun yerini Dr. Mustafa Esgin ve Refik Özen ile dolduracağa benziyor.
CHP'nin ise gülen yüzü Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu olarak görülmekte.
İYİ Parti'de ise Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ve Sami Bilge isimleri bu açılardan ön planda görülmekte.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.