Hava Durumu

Seçkin Onur'un ardından

Yazının Giriş Tarihi: 14.03.2020 09:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.03.2020 09:04

Bursa iş dünyası alanının bir duayenini daha kaybetti. Toptan gıda ticareti ve üretiminde 3 kuşaktır faaliyet gösteren Seçkin Onur markasının yaratıcısı Seçkin Onur ani bir şekilde aramızdan ayrıldı. Ölümü Bursa sosyal yaşantısı ve iş dünyasında büyük üzüntü yarattı.
Seçkin Onur'un ailesi 1924 yılında mübadelede Selanik'ten Bursa' ya göç eder. Babası Selanik' te bakkal dükkanı işletmekteydi. Bursa' ya göç ettikleri dönemde kardeşleriyle birlikte Muradiye' de babası bakkal dükkanı işletmeye devam etti. Daha sonra 1950 yılında yine Muradiye' de devraldığı bakkal dükkanı ile tek başına iş hayatına devam etti.
Seçkin Onur 1939 yılında Bursa' da doğdu. Bursa Erkek Lisesi mezunu olan Seçkin Onur ticaret hayatına 1950 yılında babası Cemal Onur'un yanında 11 yaşında çıraklık yaparak başlar. İş yaşantısının başlangıcı Muradiye'de 25 m²'lik küçük bir bakkal dükkanıdır.
Seçkin Onur süreçte 17 ilde faaliyet gösteren dev bir toptan gıda üretim ve dağıtım ağı kurar. Dün Bursa OSB Camii'nde düzenlenen cenaze namazı ardından onu Hamitler'de toprağa verdik.
Başta Aytuğ ve Filiz Onur olmak üzere, Onur Ailesi'ne başsağlığı diliyorum.

TÜBİTAK YARIŞMASI

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen '51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın Bursa ayağında dereceye girenler açıklandı.
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Özkan, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Projenin Bursa Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Özkan, konu ile ilgili şunları söyledi: "Yarışmanın formatında bazı değişikliklerle birlikte bölgede 30 tematik alanda başvuru oldu. TÜBİTAK yarışmaları sayesinde öğrencilerimiz bizlere kimi zaman yöresel halk masallarını öğretti, kimi zaman şairlerimizi tanıttı. Onlar bizlere kültürel miraslarımızdan bahsetti, demog-rafik yapıya dikkat çekti. Yeri geldi prototip yaptılar yeri geldi bir algıya dikkat çektiler. Bu yüzden yarışmaya katılan tüm genç beyinlerimize TÜBİTAK ailesi olarak teşekkür ediyoruz"
2020 yılı itibariyle Türkiye genelinde başvuru yapılan proje sayısı 15 bin 273. Projelerin 1580'i Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya ve Yalova illerinden geldi. Türkiye genelinde proje başvuru sayısı bakımından 3. sıradayız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.