Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şef Çelikyay, ilk yurtdışı konserinde

Yazının Giriş Tarihi: 08.02.2019 08:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.02.2019 08:45

Şef Remzi Çelikyay, 1992 Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu ve 1989 Bursa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği Bölümü ilk mezunlarından.
İlk koro çalışmalarına 1989 yılında Yenişehir Türk Müziği korosunu kurarak başladı. Aynı koroda uzun yıllar hoca ve şef olarak görev yaptı ve birçok etkinlik düzenledi. Ayrıca TRT İzmir Televizyonu'nda İlgün Soysev'in yapımcılığında hazırladığı bir de program yaptı.
Bursa Mûsıkî Cemiyeti, Uludağ Üniversitesi, Bilecik Halk Eğitim Merkezi, Yıldırım Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası gibi kurumların Türk Sanat Müziği korolarında koro şefi ve hoca olarak görev aldı. Halen çalışmalarına Bursa Barosu, Oyak Renault ve Nilüfer Kent Konseyi TSM korolarında devam etmekte.
Bu yıl 35. sanat yılını kutalayan Remzi Çelikyay, aynı zamanda ilk yurtdışı konserini Paris Korosu (Chorale De Paris) ile verecek. 10 Şubat'taki konserin heyecanı şimdiden başladı.
Remzi Çelikyay'ın 35. sanat yılını kutlarken, ilk yurtdışı konserinde başarılar diliyorum.

ULUSLARARASI OPERA ÖDÜLLERİ

Türk opera sanatçısı Bora Balcı'nın da 3 sezondur görev aldığı Hollanda Ulusal Operası, Opera Magazine tarafından 2016 yılında "Yılın En İyi Opera Topluluğu" uluslararası ödülü almıştı.
Bu kez de korosu, uluslararası arenada Uluslararası Opera Ödülleri içinde "Yılın En İyi Korosu" ödülüne aday gösterildi.

NECATİ USTA BULUŞMALARI

Sabah kahvaltı yapmadan evden çıkınca eşimle Bademli'deki Necati Usta'da bir börek yiyelim dedik. İçeri girerken ilk Matlı Kardeşler ile karşılaştık. Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı ve AK Parti Bursa eski Milletvekili Önder Matlı da bizlerle aynı durumdaymış.
Onlarla selamlaştık. İçeri girdik, karşımıza CHP Bursa Milletvekili ve CHP Osmangazi Belediye başkan adayı Erkan Aydın çıktı. O da kızlarıyla kahvaltı yapmış.

KAL DER'İN GENEL KURULU

Kal Der Bursa Şubesi'nin Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, 16 Şubat 2019 Cumartesi günü 10:30 - 12:00 saatleri arasında, KalDer Evi'nde yapılıyor.
Şimdiden Erdal Elbay ve arkadaşlarına başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.