Hava Durumu

Şehir Tiyatrosu, Venedik Taciri ile perde dedi

Yazının Giriş Tarihi: 08.09.2020 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.09.2020 08:23

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun temelleri, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Tiyatrosu adıyla 1995 yılında atıldı. Bu tiyatronun kuruculuğunu Feyha Çelenk yaptı. 2006 yılında tiyatro, Bursa Büyükşehir bünyesine katıldı ve adı Şehir Tiyatrosu oldu.

Yine kuruluş yıllarında Bursa Devlet Tiyatrosu kursiyerlerinden oluşan oyuncu kadrosuna ek olarak, zaman içinde kendi oyuncularını yetiştirdi. Kadro içinden üniversite ve konservatuarların tiyatro bölümlerini kazananlar, okullarını bitirerek yuvaya geri döndü.

Ayrıca 1998 yılında geleneksel tiyatromuzun unutulmakta olan Ortaoyunu geleneğini canlandırmak için bir orta oyunu kolu oluşturuldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezona prömiyerini yaptığı Venedik Taciri adlı oyunla merhaba dedi.

William Shakespeare'in ölümsüz eserlerinden biri olan Venedik Taciri, Özdemir Nutku tarafından tercüme edildi. William Shakespeare tarafından 1596-98 yılları arasında yazıldığına inanılan trajikomik eserde, bütün gemileri açık denizlerde olan ve maddi sıkıntıya düşen tüccar Antonio'nun hikayesi anlatır.

Antonio, arkadaşı Bassanio'nun sevdiği kadına talip olmak adına Belmont'a gidebilmesi için Shylock'tan üç bin düka ister. Bunun karşılığı olarak Yahudi tüccar Shylock adına Antonio, vade dolduğunda bedeninden bir pound (yaklaşık yarım kilo) et alacağına dair bir senet imzalar. Ancak senedin vadesi dolmasına rağmen Antonio borcunu ödeyemez.

Oyunun yönetmenliğini Doğu Yaşar Akal, dekor tasarımı Murat Şimşek, kostüm tasarımı Deniz Çağrı Bilgili ve oyunun müziklerini ise Burak Keleş yaptı.

Prömiyeri Tayyare Kültür Merkezi'nde yapıldı. İzleyiciler sosyal mesafe kuralarına göre oturtuldu.

Bursa Büyükşehir Şehir Tiyatromuz'a yeni sezonda başarılar diliyorum.

II. BUCOS KOZMETİK FUARI SONA ERDİ

Network Fuarcılık tarafından düzenlenen, Bucos 2. Kozmetik Fuarı sona erdi. Bu fuar salgın sonrası yeni normalde Türkiye'de ilk kez düzenlenen 3 fuardan bir tanesi olarak model oluşturdu. Fuar TOBB Covid kurallarına tam uygun olarak fuarı gerçekleştirildi.

Fuar ile ilgili olarak Network Fuarcılık sahibi Hasan Eker şunları söyledi:

"Her zaman söylediğim gibi sağlık çok önemli, ekonomide önemli, salgınla birlikte yaşamaya alışmalıyız. Profesyonellere yönelik fuar olduğu için insan yoğunluğu fazla değildi. Fiziki mesafe sorunu yaşamadık. Fuarımızda 46 firmadan, 17 tanesi Bursa, diğerleri Anadolu'nun 12 ilinden gelen firmalardı.

Epilasyon Lazer cihazlarında yerli üretime başlanmasına çok sevindik. Pazarlama ortamının yanında, kurslar ve eğitimler ile desteklediğimiz fuarda 16 etkinlik gerçekleşti.

Bu arada fuarımızı onurlandıran milletvekillerimiz Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Ahmet Kılıç, Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve açılış törenine katılan, Halide Serpil Şahin Hanım'a, her zaman yanımızda olan BESOB Başkanı Arif Tak'a, Bursa Bayan Kuaförler Oda Başkanı Saliha Geçici'ye, Erkek Berberler Oda Başkanı Mustafa Ocak'a, BESDER Başkanı Gülin Çiftçi'ye teşekkür ederim.

Kuşkusuz bu etkinliğin hayata geçmesindeki değerli sponsorlarımıza da teşekkürler."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.