Hava Durumu

Şeniz Kükrer ve Sergüzeşt

Yazının Giriş Tarihi: 24.05.2021 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.05.2021 07:52

Şeniz Kükrer, 1970 yılında Bartın'da doğdu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu. Ayrıca Kültürel Miras ve Turizm okudu.

2009 yılında BUSMEK'te başladığı tezhip ve minyatür eğitiminde Şeyma Numanoğlu ve İpek Özsoy'dan dersler aldı. Birçok karma sergide eserleri yer alan Kükrer, halen Yalova Nakkaşhanesi'nde Fatma Zehra Aktaş'tan tezhip ve minyatür dersleri almakta ve BUSMEK'te ihtisas öğrencisi olarak çalışmalarına devam etmekte.

12 yıldır tezhip, minyatür ve hat sanatı ile uğraşan, Şeniz Kükrer ilk kişisel sergisini doğduğu yer olan Bartın'da açtı. Bugün ise saat 15.00'de Tayyare Kültür Merkezi, Sami Güner Sergi Salonu'nda ikinci kişisel sergisini açıyor. Bugüne kadar 15 karma sergide eserleri yer alan Şeniz Kükrer, ayrıca 5 proje içinde de çalışmalarını sergiledi.

Sergüzeşt/Serüven adını taşıyan sergide 45 adet tezhip ve minyatür sergilenmekte. Şeniz Kükrer'in sergisi 24-28 Mayıs 2021 tarihleri arasında Tayyare Kültür Merkezi'nde açık olacak.

Şeniz Kükrer, sergisi ile ilgili şunları söylüyor:

"12 yıl önce bir hobi olarak başladığım geleneksle sanatlara duyduğum ilgi, bugün artık bir sevdam, bir tutkum haline dönüştü. Geçen yıllar bu tutkumu, sevdamı pekiştirdi. Sürekli kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Bu geleneksel sanatlarımızı çok önemsiyorum. Burada amacım geleneksel sanatları gelecek kuşaklara taşımak. Adeta sonunun ne olduğunu bilmediğim bir serüvene dönüştü, bu sevdam. Aynı zamanda da bir içsel yolculuk yapıyorum. Bir başka deyişle masalsı bir yolculuk bu.

Bugün açacağım serginin adını o nedenle 'Sergüzeşt/Serüven' koydum. Sergide 45 adet tezhip ve minyatür çalışmam, Cuma gününe kadar Tayyare Kültür Merkezi'nde segilenecek.

Pandemi koşulları içinde, pandemi kurallarına uyarak sergiyi gezmek mümkün. Sanata ve geleneksle sanatlarımıza ilgi duyanları bekliyorum."

Evet, ben de bu noktada hep ihmal ettiğimiz ve önyargı ile baktığımız geleneksel sanatlarımızın yaşatılmasını çok önemsiyorum. Geleneksel sanatlarımız ile ilgilenen ve konu üzerinde çalışan/çalıştıran herkesi kutluyorum.

Şeniz Kükrer'i tebrik ediyor, nice sergiler diyorum.

AVRUPA YEŞİL PAKTI

Avrupa Birliği (AB),1990'lı yıllardan beri iklim değişikliğiyle mücadele, sera gazı emisyonlarının azaltılması, yenilenebilir enerji kullanımı gibi başlıklar başta olmak üzere çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik konularında gösterdiği hassasiyet ile biliniyor.

2019 yılının Kasım ayında bu hassasiyetleri bir adım ileri taşıyarak, Birlik'in çevre ve sürdürülebilirlik konularında kesin ve iddialı adımlar atacağının bir taahhüdü niteliğinde olan; Avrupa Yeşil Mutabakatı(European Green Deal) gündeme geldi. İnisiyatifler paketi sunuldu.

Yeşil Mutabakat, AB'nin 2050'ye kadar net sera gazı emisyonlarının sıfırlanması, ekonomik büyümenin kaynak kullanımına bağlılığının sona ermesi (decoupling) ve kimsenin ve hiçbir bölgenin geride bırakılmaması temel hedeflerini içeren yeni büyüme stratejisidir. Yani Mutabakat, emisyonları azaltırken iş imkanları yaratacak ve yaşam kalitesini artıracaktır.

Şimdi, Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği 'BUSİAD Avrupa Yeşil Paktı Görev Gücü' tarafından düzenlenen Ticaret Bakanlığı ​- Uluslararası Anlaşmalar ve AB Genel Müdür Yardımcısı Bahar Güçlü'nün konuşmacı olduğu "Avrupa Yeşil Paktı" konulu webinar düzenliyor.

Bu toplantı 29 Mayıs 2021, Cumartesi günü 14:00'de zoom üzerinden gerçekleşecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.