Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şenol Şankaya: "Yalın Türkiye'nin vazgeçilmezi"

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2017 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2017 07:28

Yalın Zirve 2017 İstanbul Radison Blu Otel'de dün başladı. 700'e yakın katılımcının izlediği Yalın Zirve 2017'nin açılış konuşmasını Yalın Enstitü Derneği kurucu başkanı Yalçın İpbüken yaptı. İpbüken'den sonra zirvenin ana sponsoru olan Tofaş'ın Fabrika Direktörü Zeki Erdal Şimşek bir konuşma yaptı.
Daha sonra zirvenin ana konuşmacısı olan Amerika Yalın Enstitü ve Yalın Network'ün Yönetim Kurulu Başkanı John Shook'un konuşmasını video konferans olarak dinledik. Kendisi ne yazık ki Türkiye ve Amerika arasındaki vize krizi yüzünden Milano'ya kadar gelebildi. Türkiye'ye gelemedi.
Zirvede çok sayıda Bursa'dan firma yetkilisi ve firma sahibi de bulunuyor. Dün zirve sırasında ülkemizde tekstildeki ilk yalın uygulamalardan birini gerçekleştiren ülkemizin büyük tekstil kuruluşlarından biri olan Yeşim'in CEO'su Şenol Şankaya ile karşılaştık. Kendisi ile biraz sohbet olanağı buldum.


Bakın Şankaya, yalın için neler dedi:
"Türkiye gibi yerel kaynakları sınırlı olan ve global ekonomideki yerini kaliteli üretime bağlamış ülkelerde yalın büyük önem taşımaktadır. Bizler uzun yıllardır tekstil alanındaki ülkemizdeki ilk yalın uygulamalardan birini hayata geçirdik. Yalın ve yalını ülkemize getiren Yalın Enstitü Derneği Türk ekonomisi için büyük önem arz etmektedir. Yalın uygulamalar sonucu yalın fabrikaya dönüşen üretim tesisleri hem işin yapılış süresinde, hem işin maliyetinde, hem işin yapıldığı fiziksel alanda, hem de işi yapan insan sayısındaki israfları sistem dışına çıkararak, optimize olmuş bir üretim modeli ortaya koymaktadır. Bu arada modelin içindeki fazla insan sayısı işten çıkarılmak yerine farklı alanlarda üretime katkı koymaktadır.
Yalın Türkiye'nin geleceğidir. Güzel ülkemiz her alandaki israfını ortadan kaldırmak zorundadır. Türkiye'nin hiçbir alanda israfa tahammülü yoktur. Yalın üretim ve yönetim modeli Türkiye'nin vazgeçilmezidir."
Yalın Zirve 2017 devam ediyor.

Zirvede katılımcı rekoru kırıldı

Bursa Endüstri Zirvesi büyük ilgi gördü. 25 ülkeden 410 firma katılım sağlarken, 7 ayrı holde 40 bin metrakarelik alanın tamamı doldu. 250 milyon dolarlık ticaret hacmi hedefiyle hazırlanan zirveye, stantlı katılımcı sayısının 3 katı kadar da yabancı alıcı misafir oldu. Zirveye 6 kıtadan 60'tan fazla ülkeden 1200'e yakın iş dünyası temsilcisi katıldı.


BTSO'nun Ticari Safari ve Ur-Ge projeleri kapsamında düzenlenen ikili iş görüşmeleri organizasyonuna katılan 300'e yakın katılımcı 9 saatte yaklaşık 700'e yakın iş görüşmesi gerçekleştirdi.
Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 30 Kasım tarihinde kapılarını açan zirve BTSO ve TÜYAP Bursa işbirliği ile hayata geçti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.