Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Serkan Yazıcı ve Moldova

Yazının Giriş Tarihi: 23.12.2019 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.12.2019 08:24

Moldova veya resmî adıyla Moldova Cumhuriyeti, Doğu Avrupa'da yer alan Ukrayna ile Romanya arasında kalan bir ülkedir. Başkenti Kişinev'dir. 1991 yılında SSCB'nin dağılmasının ardından bağımsızlığını kazanmıştır. İçinden Prut ve Dinyester nehirleri geçer.
Romence konuşulan ülkede 3.5 milyon kişi yaşamaktadır. 43 ülkeyle serbest ticaret anlaşması bulunmaktadır. Bu ülke ile kentimizden 160'a yakın kuruluş ticaret yapmaktadır.
Bu ülkeninin Bursa Fahri Konsolosluğu'nu 7 yıldır kentimizin çok yakından tanıdığı bir isim olan Serkan Yazıcı yapmaktadır. Cuma günü Almira Otel Şehrazat Salon'da Moldova'nın Bursa Fahri Konsolosu Serkan Yazıcı bir yemek verdi.
Bu yemeğe Moldova İstanbul Konsolusluğu yetkilileri, Moldova ile Bursa'dan ticaret yapan firma yetkilileri, Bursa'daki fahri konsoloslar katıldı.

Moldova'nın tanıtımı için hazırlanmış bir film ile başlayan etkinlikte daha sonra Moldova'nın Bursa Fahri Konsolosu Serkan Yazıcı bir konuşma yaptı. Yedi yıldır yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi ve Bursa Niltim'de İbrahim Yazıcı İş Merkezi'nde açılan konsolosluğun Bursa Şubesi'nden söz etti. Gerek Bursa gerekse, İstanbul Konsolosluğu olarak Moldova ile ticaret yapmak isteyen herkese yardıma hazır olduklarını belirtti.
Daha sonra da Moldova İstanbul Başkonsolusu Alexandru Prigorschi ülkesi hakkında bilgi verdi ve ülkesi ile ticaret ve yatırıma Bursalıları'ı davet etti.

BURSA ERKEK LİSESİ'NDE SANATA DOKUNUŞ

Kentimizin köklü eğitim kurumu Bursa Erkek Lisesi. Bu değerli kurumumuz uzun tarihi boyunca çeşitli alanlarda ülkemize değerli insanlar yetiştirdi.
Şimdi de Bursa Erkek Lisesi sanat ile ilgili olarak "Geçmişten günümüze sanata dokunuş projesi" adı altında bir projeyi hayata geçiriyor.
Görsel Sanatlar Öğretmeni İlknur Özcan'ın koordinatörlüğünde önce 24 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında okulun 1980 mezunu Kamuran Apaydın bir sergi açtı. Daha sonra da 1977 mezunu okul arkadaşım Harun Arı 19 Aralık-30 Aralık tarihleri arasında kalacak ikinci bir sergi açtı.
Bursa Erkek Lisesi Müdürü Şahin Boztepe etkinliklerle ilgili olarak "Bursa Erkek Lisesi projelerle harekete geçmeye başladı. Usta ressamlarla, okul öğrenci ve öğretmenler sanata dokunuş sergisini açarak eski mezunlarla öğrencileri buluşturdu" dedi.
Bu güzel projede başta emeği geçenleri Kamuran Apaydın ile Harun Arı'yı kutluyorum.
Bu çalışmaya Bursa Erkek Lisesi Mezunlar Derneği ve okul mezunu olan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da çiçekleriyle destek verdiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.