Hava Durumu

SİFAŞ, TOKİ ve Atatürk

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2018 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2018 07:35

1960 yılında Heykel'deki eski Türk Ticaret Bankası İşhanı'nın birinci katında Suni Elyaf şirketi kurulur. Ardından Hayri Terzioğlu ve Sait Ete'nin girişimleri ile Sümerbank ve Sanayi Kalkınma Bankası ortaklığında SİFAŞ doğar.
1961 yılında Bursa Organize Sanayi Bölgesi kurulma kararının ardından, başlayan altyapı çalışmaları sırasında ilk arsayı 1962 yılında Sifaş alır. Bu arsanın alımının ardından 1963 yılında ihaleye çıkılır. 25 Ocak 1963'te SİFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sait Ete'nin yaptığı açış konuşmasının ardından temel atılır. O inşaatın kontrol mühendisliğini şu an SİNTA'nın sahibi olan Üstün Üründül yapar. Şirketinde genel müdür olarak Sabahattin Taray vardır. Yardımcısı da Fahrettin Hatipoğlu'dur.
Fabrikanın temel atımının ardından Çelik Palas'ta bir yemek yenilir. 11 Eylül 1964'te de fabrikanın açılışı yapılır.
Evet, Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nin açılışından iki yıl önce SİFAŞ yani Sentetik İplik Fabrikaları Anonim Şirketi üretime başlar.
Süreç içinde SİFAŞ ve ardından Polylen, Nergis Holding bünyesine katılır. Daha sonra da bu toplam 140 dönümlük arazi TOKİ'ye geçer. Şu andaki sahibi TOKİ'dir.
TOKİ işe orayı yıkarak başlar. Süreçte oraya okul, hastane, AVM, konut, rezidans ve otel yapılacaktır.
Geçenlerde SİFAŞ'ın önünden geçerken her şeyin yıkılıp, dümdüz edildiğini gördüm. Orada yıkılmayan tek şey vardı. Atatürk anıtı. Bir Atatürk büstünün konduğu mermer yapının ön yüzünde Türk, Övün, Çalış, Güven yazıyordu. Her şey yıkılmış, o küçük anıt dimdik ayakta duruyor. Ve Atatürk yıkılan alana bakıyor.

BGC ödül töreni bugün

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel olarak organize edilen BGC 2017 Başarı Ödülleri Yarışması'nda dereceye girenlerin ödülleri bugün düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.
Basın Kültür Sarayı'ndaki Uğur Mumcu Etkinlik Salonu'nda saat 19.00'da başlayacak olan törende 15 basın mensubuna başarı, 15 basın mensubuna da mansiyon ödülü verilecek.
Magazinde Başarı Ödülü "Ünlü oyuncuyu dolandırdılar" haberi ile gazetemizden Özge Tezcan'ın; diğer Başarı Ödülü de magazin mizanpaj alanında Senem Salı'nın oldu. Spor mizanpajda Uğur Dinar mansiyona layık görüldü.
Kardeşlerimi kutluyorum.

4. Sanayi Devrimi Projesi ve BUSİAD

BUSİAD Yönetim Kurulu tarafından , 4. Sanayi Devrimi kapsamında bir proje başlatıldı. Bu projenin ilk ayağında bir çalıştay hayata geçirilecek.
Projenin koordinatörlüğünü BUSİAD Üyesi Tuncer Hatunoğlu yapıyor. Hatunoğlu "Türk sanayi ve hizmet işletmelerinin küresel boyutta kalıcı rekabet gücü elde etmeleri için işletme düzeyinde ve kişisel olarak inovatif yaklaşımları ve uygulamaları ele almak, tanıtmak, önemini vurgulamak, teşvik etmek, yaygınlaştırmak ve sürdürülebilirliğini sağlamaya yönelik olarak , üyelerinin katkı ve katılımlarıyla gerçekleştirilecek Endüstri 4.0 Projesi'nin ilk toplantısı 3 Nisan 2018 Salı günü 14:00'te BUSİAD Evi'nde yapılacaktır." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.