Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sırlar ve otomobiller

Yazının Giriş Tarihi: 05.02.2019 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.02.2019 08:36

Cumartesi günü Aysun Çölbayır Diniz'in sahibi olduğu Akeramos sanat merkezinde bir sergi açıldı. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Öğretim Elemanı Levent Vardal, "Sırlar ve Otomobiller" adını verdiği seramik sergisi ile Bursalı sanatseverlerle buluştu.
Sergide sırlanmamış özel olarak hazırlanmış seramiklerin üzerine Levent Vardal yaptığı çizimlerin ardından seramikleri sırlandırıyor.
Böylece 2 boyutlu çizimler üzerine sırrın gelmesi ile bir bağlamda 3 boyutlu gibi görünebiliyor.
Segiye çok sayıda Bursalı sanatsever katıldı. Serginin açılışında Akeramos Sanat Merkezi'nin sahibi Aysun Çölbayır Diniz, sergiyi Bursa'ya getiren sanat gönüllüsü Huri Aykut Ülker ve sergi sahibi sanatçı Levent Vardal'da birer konuşma yaptılar.
Vardal'ın sergisine Gülşah Alkoçlar ve Tan Gipe İplik'in sahipleri Turan-Açelya Toprak da sponsor olarak destek verdiler. Ben sanatsal bir etkinliğe destek veren Alkoçlar ve Toprak ailelerini de ayrıca kutlamak istiyorum.

AKERAMOS VE AYSUN ÇÖBAYIR DİNİZ

Aysun Çölbayır Diniz, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisansını UÜ'de yaptı. 1995'ten beri UÜ GSEB'de öğretim elemanı olarak dersler vermekte.
Seramik sanatçısı Aysun Çölbayır Diniz, TRT Resim Seramik Sergisi'nde mansiyon ödülü aldı. 3 kişisel sergisi olan sanatçı, 32 karma seriye katıldı. Ayrıca 4'ü yurtdışında beş müzede de eserleri bulunuyor.
Bursa sanat dünyasının yakından tanıdığı bir isim olan sanatçı bir süre önce Bademli'de Akeramos adını verdiği bir sanat merkezi açtı. Burada her ay düzenli sergiler açılıyor. Ayrıca sanat evi içinde Dükkan adını verdiği bir yerde de çeşitli kendi tasarımları olan ürünlerde satılıyor. Çeşitli gruplara eğitimlerinde verildiği bu mekandan kafe ve restaoran olarak da yararlanabiliyorsunuz.
Aysun Çölbayır Diniz'i kutluyorum. Bursa sanatına koyduğu katkılara teşekkür ediyorum.

İKİ NOTUM VAR

Görüldüğü gibi kentimizde sadece yerel seçimlerle ilgili bir gündem yok. Sanayicimiz işçimiz üretmeye ve ihraç etmeye devam ediyor. Diğer tüm sektörlerde hizmet vermeye devam etmekte.
Bu arada yukarıda iki örneğini verdiğim gibi sanat ve kültür alanında da çeşitli etkinlikler oluyor ve onlara ev sahipliği yapıyor, Bursa.
Daha önce yazmıştım, bugün BUSİADEVİ'nde Bursa Unesco Derneği'nin düzenlediği Göbeklitepe konulu bir konferans var. Bu arada bu konuyu duyurduğum yazıda Bursa Unesco Derneği başkanı olan Sevgili Esra Minez'in adı yerine değerli büyüğüm annesi Esin Minez'in adını yazmışım.
Yakından tanıdığım ikisinden de özür diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.