Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SKAL Bursa'da Serdal Can dönemi

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2020 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2020 08:06

Turizm sektöründeki uluslararası STK'lardan biri de SKAL Kulüp'tür. SKAL , Turizm Profesyonelleri Derneğidir. Bu derneğin amacı her bölgede, konusunda uzman, belli bir birikimi olan ve birinci önceliği tamamen turizm olan üst düzey turizm profesyonellerini bir araya getirmektir.
Derneğin ana amacı ise bölge turizmini dolayısıyla ülke ve dünya turizmini geliştirmek, üyeleri arasında dostluk ve arkadaşlığı geliştirmek, iş birlikteliklerini arttırmaktır.
Ülkemizde 17 adet bölgesel SKAL derneği vardır. Bu dernekler Türkiye SKAL federasyonunu oluşturur. Ülkelerdeki federasyonlar ise Dünya Skal Örgütünü oluşturur.
İlk kulüp, İskandinavya'da yapılan bir eğitim gezisi sonucunda Florimond Volckaert ve birkaç turizmci arkadaşı tarafından 1932 yılında Paris'te kuruldu. 2 yıl sonra, 1934 yılında, bu oluşum, dostluk ve uluslararası bazda gelişmiş, ''Association Internationale des Skal Clubs/SKAL Kulüpleri Birliği'' formasyonunda ve Paris Skal Başkanı olan ''Father of Skal/Skalların Babası'' olarak da bilinen Florimond Volckaert öncülüğünde SKAL, uluslararası kimliğine kavuştu.
Uluslararası SKAL, bugün yaklaşık 89 ülkede, 500 kulüp ve 22.000 üye ile temsil edilir.Tüm kulüpler ve Ulusal Komiteler İspanya/Torremolinos'da SKAL INTERNATIONAL şemsiyesi altında birleşir ve Genel Sekretarya ile bu merkezden idare edilir.

BURSA SKAL KULÜP

Ülkemizde ilk SKAL Kulübü 1956 yılında İstanbul'da kuruldu. 1985 yılında da Bursa SKAL Kulüp rahmetli Orhan Ete tarafından kuruldu ve merkezi Çekirge'deki Dilmen Oteli karşısında bulunan bir işhanındaydı.
Son SKAL Genel Kurulu Almira Otel'de gerçekleşti. Bu genel kurulda divan başkanlığını Halil Güleç yaptı. Ve seçim sonunda mevcut başkan Işık Uğurtuğ, görevini Serdal Can'a teslim etti. Yeni seçilen SKAL Bursa Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:
"Serdal Can, Çetin Ceylan, Yavuz İskenderoğlu, Gülçin Güleç ve Denizhan Sezgin."
Serdal Can'ın başkanlığındaki SKAL'ın yeni yönetimin başarılar diliyorum.

4. ULUDAĞ KIŞ ŞENLİĞİ

4. Uludağ Kış Şenliği, 8-9 Şubat tarihleri arasında Uludağ 2. Gelişim Bölgesi'ndeki teleferik istasyonunun yanındaki alanda yapılacak.
Kızak etkinliklerinden, iglo yapımına, karton kızak yarışmasından müzik etkinliklerine kadar dolu dolu iki gün geçirmek isteyen vatandaşlar, teleferikle gidiş-dönüş ulaşım, yiyecek ve içecek hizmetlerini kapsayacak etkinlik biletlerini www.uludagkissenligi.com uzantılı internet adreslerinden alabilecek.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uludağ Kış Şenliği'nin tüm vatandaşların katılımına açık olduğunu belirterek, organizasyon kapsamında ödüllü bir yarışmanın düzenleneceğini ifade etti. En iyi zaman ve tasarım kategorilerinde düzenlenecek olan yarışmada; her iki kategoride de birinciye yarım altın, ikinciye çeyrek altın ve üçüncüye gram altın hediye edilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.