Hava Durumu

SKAL Bursa toplantısından

Yazının Giriş Tarihi: 13.04.2022 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.04.2022 08:13

Dünyadaki ilk Skal Kulüp, İskandinavyalı Florimond Volckaert ve birkaç turizmci arkadaşı tarafından 1932 yılında Paris’te kuruldu. Bundan 2 yıl sonra, 1934 yılında, “Association Internationale des Skal Clubs/Uluslar arası Skal Kulüpleri Birliği’’ Paris Skal Başkanı olan “Father of Skal/Skal’ın Babası’’ olarak da bilinen Florimond Volckaert öncülüğünde Skal, uluslararası bir kimliğe kavuştu…

Uluslararası Skal, bugün yaklaşık 89 ülkede, 500 kulüp ve 22 bin üye ile temsil edilir. Tüm kulüpler ve ulusal komiteler, İspanya Torremolinos’da Skal International şemsiyesi altında birleşti.

Özünde Skal, dünya turizm profesyonellerinin küresel turizmi ve arkadaşlığı yaymaya çalıştığı uluslararası en yaygın ve en eski turizm sivil toplum örgütüdür. Bünyesinde, uluslararası seyahat ve turizm endüstrisindeki tüm sektörleri toplaması bakımından da dünyada tektir. Sloganları ‘’Doing Business Among Friends/Dostlar arasında iş yapmak’’tır.

SKAL BURSA

Ülkemizde ilk SKAL Kulübü 1956 yılında İstanbul'da kuruldu. 1985 yılında da Bursa SKAL Kulüp rahmetli Orhan Ete tarafından kuruldu. Derneğin merkezi Çekirge'deki Dilmen Oteli karşısında bulunan bir iş hanındaydı. Bu kapsamda SKAL BURSA çalışmalarına devam ediyor.

Kulüp aylık olağan toplantısını üyesi olan Kitapevi Otel sahibi olan Dilek Gültekin’in ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Bu olağan toplantıya İl Kültür Turizm Müdürü Kamil Özer ve BTSO Yönetim Kurulu üyesi Irmak Aslan da katıldı.

SKAL BURSA Başkanı Gülçin Güleç, toplantıda kulübün çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ayrıca güzel ev sahiplikleri için Dilek Gültekin’e de teşekkür etti.

BTSO Yönetim Kurulu Irmak Aslan ise önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan Gastrofest hakkında açıklamalar ve bilgilendirmelerde bulundu.

Evet, SKAL Bursa’ya başkanları Gülçin Güleç nezninde iyi çalışmalar diliyorum.

LÖSEV BURSA’NIN BUÜ ZİYARETİ

LÖSEV Bursa çalışmalarını yoğun biçimde sürdürüyor. Bu kapsamda çeşitli ziyaretlerde bulunan LÖSEV Bursa’nın son durağı Bursa Uludağ Üniveristesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz oldu.

Ziyarete LÖSEV Bursa Koordinatörü ve ekibi katıldı. LÖSEV ve LÖSEV Bursa çalışmaları hakkında Rektör Kılavuz’u koordinatör Ertan Çakır ve arkadaşları bilgilendirdi.

Rektör Kılavuz ise bu ziyaret sonrası sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

LÖSEV Bursa Koordinatörü Ertan Çakır ve ekibini ağırladık. Kurumlar arasındaki iş birliği imkanlarını görüştük. Lösev'in yürüttüğü projeler hakkında bilgi aldık. Nazik ziyaretleri için Sn. Çakır ve ekibine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

YEŞİM VE ÇEVRECİ LİSELİLER

 Yeşim Grup ve Uludağ Elektrik’in sürdürülebilir bir dünya için doğayı korumaya yönelik başlattığı iş birliği çalışmasının etki alanı genişliyor.

Yeşim Doğa Kulübü ve Uludağ Elektrik Çevre Timi öncülüğünde başlatılan leyleklerin göç yolları ve yaşam alanlarına yönelik temizlik hareketine, SosyalBen Akademi’den sosyal sorumluluk proje danışmanlığı alan Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi, Bursa Erkek Lisesi ve Bursa Anadolu Lisesi gönüllüleri de katıldı.

Geçtiğimiz   yıl   Gölyazı’da   başlatılan   ve   bu   yıl   daha   kapsamlı   hale   getirilerek “Leyleği Havada Görmek İçin El Ele” sloganıyla Uluabat ve Gölkıyı Mahallesi’ne ulaşan liseli gönüllülerin temizlik çalışmasının   son   durağı,  Avrupa  Leylek  Köyü  olarak  da bilinen   Eskikaraağaç   oldu.  

Proje kapsamında leyleklerin   yuvalarına taşıyabilecekleri tehlikeli materyalleri gönüllüler topladı.                     

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.