Hava Durumu

Sömestr tatilinde rotanız BTM olsun

Yazının Giriş Tarihi: 04.01.2020 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.01.2020 08:01

Sömestr tatili yaklaşıyor. Bu tatilin değerlendirilebileceği güzel yerlerden biri de Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi bu sömestrde nitelikli zaman geçirmek isteyen bilime meraklı öğrenciler için birbirinden özel bilimsel kamp programları hazırladı.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında yarıyıl tatili programı kapsamında tatili bilimle iç içe geçirmek isteyen 5-7 ve 8-14 yaş gruplarına yönelik farklı alanlarda bilimsel atölye çalışmaları yapılacak.

8-14 yaş gruplarına yönelik 'Doğadan Gelen Tasarımlar', 'Balonla Giden Araba', 'Takım Yıldızı Panosu', 'Roket Bilimi' ve 'Yakıt Üretimi Denemeleri' gibi atölye çalışmalarının yanı sıra ahşap atölyesi ve tangram çalışmaları gibi etkinlikler hazırlandı.

5-7 yaş gruplarındaki minik mucitlere bilimle iç içe keyifli bir yarıyıl tatili geçirmelerine imkân sağlayacak, 'Uzay Lambası', 'Işık Saçan Böcekler', 'Yelkenli Tekne', 'İskelet Sistemi' atölye çalışmaları var.

Farklı bilim dallarındaki bilimsel süreçleri keşfedecek olan bilime meraklı minikler, hafta sonlarıysa ebeveynleri ile birlikte aile etkinliklerine katılarak nitelikli zaman geçirebilecek.

Bilimle dolu bir yarıyıl tatili geçirmek ve eğitici atölye programlarına katılmak isteyenler etkinlik detaylarına, bursabtm.org https://market.bursakultur.com/etkinlik adresinden ulaşabilir.

ÇEK EĞİTİM ÖDÜLÜ SÜRECİ

Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin (ÇEK) her yıl geleneksel hale getirdiği "Eğitim Ödülü" takvimi başladı. ÇEK bu yıl ödül kapsamında değişiklik yaparak "Eğitim" ve "Hizmet" alanında ödül verecek. Bu ödüle aday başvuruları, 31 Ocak 2020 tarihine kadar yapılabiliyor.
Geliştirdiği projeler, gerçekleştirdiği uygulamalar ya da sağladığı maddi destek ile yurt genelindeki ÇEK'lerin gelişimine, tanıtımına, kitlelerle kucaklaşmasına olanak sağlayan kişi, kurum, oluşum ve kuruluşlar, "Hizmet Ödülü"nü almaya hak kazanıyor.
Bilimsel, çağdaş, laik ve demokratik eğitim öğretim konularında, araştırma, inceleme ve projeler yaparak güncel sorunların çözümüne katkıda bulunan, makale ve yazılar yazan, kitap yayınlayan kişi, kurum, oluşum ve kuruluşlara da "Eğitim Ödülü" veriliyor.
Başvurular, 31 Ocak 2020 Cuma günü mesai bitimine -saat:17.00- kadar Çağdaş Eğitim Kooperatifi merkezine yapılacak. Adayların değerlendirmesi ve sonuçların açıklanması şubat ayında, tören de, 3 Mart 2020 tarihinde yapılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.