Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sönmez Ailesi ve Bursa'ya katkı

Yazının Giriş Tarihi: 24.09.2018 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.09.2018 08:20

Önceki hafta içinde bir toplantıya katıldım. Bursa için yapılacak bir proje kapsamındaki bu toplantıda küçük bir grup vardı. O toplantıda söz dönüp dolaşıp, Bursa'nın işadamlarının Bursa'ya olan katkılarına geldi.
Orada bazı kişiler bu katkıların yetersizliğini dile getirdi. Ben de dilim döndüğünce Bursalı sanayici, işadamı ve hayırseverlerin kentimize sağlık, eğitim, kültür ve sanat alanında yapmış olduğu katkıların relatif olarak ülkemizdeki katkılar noktasında en üst sırada olduğunu dile getirdim
Bunun somut bir örneğini daha cuma günü yaşadık. Eğitim ve sağlık alanında Bursa'ya en büyük katkıyı koyan Sönmez Ailesi bir büyük katkıya daha imza attı. Hayırsever işadamı Celal Sönmez tarafından engellilere yönelik yaptırılan "Celal Sönmez Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi"nin temeli törenle atıldı.
Temel atma törenine Başbakan eski Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez eşi Ümran Sönmez, Sönmez Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Cem Sönmez ve Cemil Sönmez, milletvekilleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Osmangazi'ye bağlı Yunuseli Mahallesi'nde 8 bin metrekare alan üzerine temeli atılan merkezin 2019 yılının sonunda tamamlanması planlanıyor.

CELAL SÖNMEZ NE DEDİ?

Celal Sönmez Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez babası Ali Osman Sönmez'in vasiyetini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Bursa'ya birçok alanda artı değer katmaya çalıştıklarını söyleyen Celal Sönmez özetle şöyle dedi:
"Sönmez ailesi olarak farklı alanlarda gerek Bursa, gerek ülke ekonomisine katkılarımızın ancak sosyal projelerle taçlandığında anlam kazanacağına inanıyorum. Valimiz İzzettin Küçük'ün tespitleri ve önerileri ile şehrimizin büyük bir ihtiyacına cevap verecek olan engelli yavrularımız için bu merkezde terapi sınıfları ve atölyeler, seralar, tedavi amaçlı kapalı yüzme havuzu, fizyotereapi salonu, konferans salonu, kafeterya, yemekhane, öğretmenler, uzmanlar ve yöneticiler için gerekli alanlar bulunmaktadır. Örnek proje olarak uzmanların katkılarıyla hazırlamış olan bu merkezde her yıl 2 bin öğrencinin yararlanacağını düşünüyorum."

SÖNMEZ AİLESİ'NİN KATKILARI

Sönmez Ailesi'nin Bursa'ya yapmış olduğu katkılara bir göz attığımızda ilk planda aklıma gelenler şunlar oldu:
"Yalova Yolu üzerindeki Uludağ Üniversitesi Ali Osman Sönmez Kampüsü, UÜ Ali Osman Sönmez Öğrenci Yurdu, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi, Ali Osman Sönmez Fen Lisesi, Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ali Osman Sönmez Huzurevi, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Ali Osman Sönmez Göz Kliniği, Kurşunlu Sağlık Ocağı, Demirtaş Gevher Sönmez İlköğretim Okulu, Ümran Sönmez Medikal Onkoloji Kliniği, Acemler'de içinde onkoloji, devlet hastanesi ve kadın doğum ve çocuk hastanesinin bulunacağı 450 yataklı ve 450 milyon liraya mal olacak Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi, Uludağ Üniversitesi'nde de inşaatı halen süren Türkiye'nin 3. büyük ibadethanesine 25 milyonluk katkı, Yunuseli'de temeli geçtiğimiz hafta atılan Celal Sönmez Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi."
Sönmez Ailesi'ne Bursa'ya katkıları için kendim ve Bursa adına teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.