Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sönmez, hayır sever!

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2019 09:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2019 09:01

Sönmez Holding Bursa sanayi ve iş dünyasının son yarım yüzyıldaki en önemli aktörlerinden birisi. Holding kurucusu Ali Osman Sönmez ile başlayan süreç, oğlu Celal Sönmez ve torunları ile gelişerek devam ediyor.
Ali Osman Sönmez'i tandığımda 17 yaşındaydım. Merhum Ali Osman Sönmez'in oğlu Celal Sönmez'in de ifade ettiği gibi vasiyetinin özü şuydu:
"Bursa bana çok şey verdi. Ben Bursa'ya hak ettiği katkıda bulunamadım. Yardımseverlikten asla vazgeçmeyin. Özellikle eğitim ve sağlık alanlarında bu yardımseverliğinizi sürdürün."
Bu vasiyetle hareket eden Celal Sönmez, çarşamba günü de 11 milyon liraya yaptırılan "Celal Sönmez Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi" nin açılışını Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un katılımıyla gerçekleştirdi.
Bu tesis ile birlikte her yıl en az 2 bin engelli öğrenci şifa bulacak, rehabilite edilecek, sosyal hayata katılacak ve onlardan daha çok da ailelerinin yüzü gülecek
Törende konuşan Bakan Selçuk, ülke genelinde 354 bakım merkezi olduğunu ve bu merkezlerde 27 bini aşkın engelliye bakıldığını anlattı ve açtığı merkezle birlikte gündüzlü bakım merkezi sayısının da 67'ye ulaştığını söyledi.
Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever işadamı Celal Sönmez, Yunuseli'de tahsis edilen 8 bin metrekarelik alana bu sağlık kompleksini yapıp devlete bağışlamak üzere harekete geçtiğinde, Bursa'da büyük bir ihtiyacın karşılanacağının da heyecanını duyduğunu belirtti.

SÖNMEZ AİLESİ'NİN KATKILARI

"1975 yılında İnegöl'e Cemil Sönmez İlkokulu. 1985 yılında İnegöl Cemil Sönmez İlkokulu'na ilave derslikler. 1986 yılında Yıldırım Kaplıkaya'da Ali Osman Sönmez Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi. 1987 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Kliniği'nin donanım ve tefrişi. 1989 yılında Osmangazi'de Ali Osman Sönmez Fen Lisesi.1992 yılında Yalova Yolu'nda Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 70 atölye ve spor salonu. 1993 yılında Muradiye'de hizmete giren Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi.
1994 yılında Gemlik Kurşunlu'ya Necmiye Sönmez Sağlık Ocağı. 1996 yılında Demirtaş'ta Gevher Sönmez İlköğretim Okulu. 1997 yılında Osmangazi Karabalçık Köyü'nde Celal Sönmez İlköğretim Okulu.1998 yılında içinde Yabancı Diller Bölümü ile Sosyal Bilimler Bölümü bulunan Uludağ Üniversitesi Ali Osman Sönmez Kampusu. Yine 1998 yılında Osmangazi'de Ali Osman Sönmez Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu. 2009 yılında, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'ne ek olarak Uludağ Yolu'nda yaptırılan Ümran Sönmez Ek Hizmet Binası. 2010 yılında Antalya'nın Aksu İlçesi'ne Celal Sönmez İlköğretim Okulu ve spor salonu. 2017 yılında, Bursa'nın 750 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı, yapımı halen sürüyor. 2018 yılında Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne ihtiyaç doğrultusunda bina dışında planlanan bir küçük caminin temeli atıldı, inşaatı halen sürüyor. 2018 yılında Uludağ Üniversitesi kampusu içine yapımı süren 20 bin kişilik Bursa'nın en büyük camiisinin yapımına önemli katkı. 2019 yılında Yıldırım'da Kaşgarlı Mahmut Anadolu Lisesi'ne "Celal Sönmez Konferans Salonu." Sönmez Ailesi'ne Bursa adına teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.