Hava Durumu

Süleyman Şahin'in başarısı

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2020 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2020 07:56

Yıllar çabuk geçiyor. 1990'lı yılların ikinci yarısıydı. O zaman Tofaş Spor Kulübü'nde yöneticilik yapıyordum. Atatürk Spor Salonu'nun çıkış kapısından arabama doğru ilerlerken bir genç yolumu çevirdi. Kendisini tanıttı. Mezuniyet tezi için bir çalışma yaptığını (Güreş ile ilgili) benim yardımcı olup, olmayacağımı sordu. Diyeceksiniz güreş ile ne ilişkin var? Üç federasyon başkanı döneminde güreş federasyonu eğitim kurullarında görev yapmıştım. Dolayısıyla da birçok antrenör kursunda da hocalık yaptığım dönemlerdi. O dönem bir yol göstericiliğim olmuştu.

Aradan yıllar geçti. O genç önce Bursa Yıldırım Emirbuhari İlköğretim Okulu, Bursa Yıldırım Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğretmen olarak görev yaptı. Daha sonra beni eşimle Yıldırım Belediyesi'nde bir spor okulları etkinliğine davet etti. 2004 - 2010 yılları arasında Bursa Yıldırım Belediye Spor Müdürlüğü görevini yürüttü.

2010 - 2011 yılları arasında Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 2011-2019 Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2013 yılında Mersin'de düzenlenen Türkiye'nin en büyük uluslararası spor organizasyonu olan 17. Akdeniz Oyunları'nda Genel Koordinatör Yardımcısı olarak görev aldı. Ayrıca 07-23/Şubat/2014 tarihleri arasında da Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen 22. Kış Olimpiyat Oyunlarında idareci ve 2019 yılı Avrupa Oyunları kafile başkanı olarak görevlendirildi. Ayrıca birçok Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında hakem ve idareci olarak görev yaptı.

AKADEMİK ÇALIŞMALARI

Süleyman Şahin kamuda bu önemli görevlerini yerine getirirken, akademik çalışmalarını da ihmal etmedi. Önce Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Spor Yönetimi Ana Bilim Dalında yüksek lisansı, sonra 2006'da doktorasını yaptı. 2014 yılında da Sosyal Beşeri ve idari Bilimler, Yönetim ve Strateji dalında Doçent oldu.

2007 yılında İngiltere/Brighton'da dil ve spor eğitim kurslarına katıldı. Marmara ve Boğazlar Belediyeler Birliği tarafından 2007 yılında 6 ay süreli yapılan "Yerel Yönetimler Akademisini" başarıyla tamamladı.

Güreş branşında 1992 yılında gençler kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan Şahin, aynı zamanda Uluslararası 1. kategori güreş hakemlik kokartına sahip. Yine Türkiye Güreş Federasyonu Merkez Hakem Kurulu üyeliği ve Türkiye Tenis Federasyonu Eğitim Kurulu üyeliği ve Bursaspor Gençlik Geliştirme Kurul Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Şahin, 2014-2019 yılları arasında spor hukuku, spor sosyolojisi, olimpizm felsefesi ve sporda liderlik derslerini verdiği Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde Öğretim üyeliği görevini yürütüyor.

Bursa'dan bundan 30 küsür yıl önce üyeliğini yapmaktan gurur duyduğum, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu üyeliği görevine getirilen ikinci isim oldu.

2019 yılından beri Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı vekili görevine getirilen Süleyman Şahin geçtiğimiz hafta içinde profesör oldu ve ataması gerçekleştirildi.

TEBRİK EDİYORUM

Sevgili Süleyman Şahin'i kutluyorum. Şahin örneği, kamuda üst düzeylerde görev yapan bir kişinin alanı ile ilgili kendini akademik olarak da geliştirebileceğine, hatta sonunda profesör de olabileceğine somut bir örnek. Genç kardeşlerimize model olmasını diliyorum.

İnsan isterse yapar.

Tebrikler Süleyman Şahin...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.