Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SÜTAŞ, Bursa'yı gururlandırdı

Yazının Giriş Tarihi: 01.05.2017 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.05.2017 08:28

İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin en büyük 50 firması listesinde 4 Bursalı firma bulunmakta.
İlk 50 içindeki Bursa'dan Renault, Tofaş ve Bosch 'un dışındaki tek otomotiv sektörü dışındaki firma SÜTAŞ.
Ülkemizin 10 yılı aşkın bir süredir süt ve süt ürünleri sektörünün lider markası Sütaş, Bursa'ya gurur duyacağımız bir ödül getirdi.
Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından, 4. İstanbul Karbon Zirvesi kapsamında, karbon emisyonunu azaltan projelere verilmek amacıyla düzenlenen Düşük Karbon Ödülleri'nde, Türkiye'nin 'Düşük Karbon Kahramanları'ndan biri oldu.
Törende ödülü, Sütaş Grup adına, Enerji Faaliyetleri A.Ş. Genel Müdürü İlker İhsan Çabukol, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Dr. Oğuz Can'dan aldı.
SÜTAŞ, çiftliklerinin gübrelerinden ve fabrikalarının organik atıklarından yenilenebilir enerji üreterek, 2016 yılında elektrik ihtiyacının yüzde 65'ini karşılamayı başardı. Böylece, 3 milyon ağacın temizlediği kadar sera gazı salınımını engellemiş oldu.
Sütaş, iddialı sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında, 2020 yılına kadar enerji ihtiyacının yüzde 100'ünü çiftliklerinin gübrelerinden ve fabrikalarının organik atıklarından üreterek, 10 milyon ağacın bir yılda temizleyebileceği kadar sera gazı salınımını engelleyecek.
Yüzde 100 Türk sermayeli bu değerli Bursa markası, Karacabey, Aksaray ve Tire'deki Entegre Tesisleri'nde günde 3 bin 700 ton süt işliyor. 4 bin 700 çalışanına doğrudan, başta 27 bin 500 süt üreticisi aile, 1.550 dağıtıcı ve 700 iş ortağı olmak üzere on binlerce kişiye dolaylı istihdam sağlayan Sütaş, her gün 77 çeşit ürünü, 1.550 araçlık bir filoyla Türkiye'nin dört bir yanındaki 140 bin satış noktasına dağıtmaktadır.
SÜTAŞ'ı, Bursa'yı bu ödülü ile gururlandırdığı için kutluyorum.

Asbest konusu ve kentsel dönüşüm

Meslek odaları tarafından düzenlenen "Kentsel Dönüşüm ve Asbest Gerçeği" konulu panel, Bursa Tabip Odası ev sahipliğinde düzenlendi.
Moderatörlüğünü Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Güzide Elitez'in yaptığı panele konuşmacı olarak Asbest Söküm Uzmanı Utku Önen ve Prof. Dr. İbrahim Akkurt katıldı.
Bursa'da kentsel dönüşüm projelerinin hız kazanması nedeniyle konuyu gündeme taşıdıklarını belirten Dr. Güzide Elitez, panelin kamuoyunu da ciddi şekilde ilgilendirdiğini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.