Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SÜTAŞ iflas etti yalanı

Yazının Giriş Tarihi: 12.09.2018 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.09.2018 08:00

Günümüzde süratle artan ve gelişen iletişim araçları ve kanalları enformasyon konusunda bize büyük bir kolaylık sağlarken, kötü niyetli ve kötü amaçlı kullanımlar açısından da dezenformasyona büyük fırsat vermekte.
Bir süredir sosyal medyada Bursa'nın ve ülkemizin güzide firması ve markası SÜTAŞ'ın iflas ettiği ile ilgili yalan bir haber dolaşmakta.
SÜTAŞ 1975 yılında Bursa'nın Karacabey ilçesinin Uluabat köyünde kuruldu. Kurulduğu tarihteki günlük süt işleme kapasitesi 5 ton olan SÜTAŞ, bugün Karacabey tesislerinde 1.200 ton, Aksaray tesislerinde 1.400 ton, Tire tesislerinde 1000 ton süt işleme kapasitesine sahip.
1975 yılından beri sadece süt ve süt ürünlerine odaklı olarak faaliyet gösteren SÜTAŞ, Türkiye, Makedonya ve Romanya'daki 5 tesisinde, yılda 800 milyon litre süt işlemekte ve tüketicilerine 77 çeşit ürün sunmakta.
Türkiye'de her on hanenin sekizinde tercih edilen SÜTAŞ, son 15 yıldır süt ve süt ürünleri sektörünün lideri konumunda. 5000 kişiye doğrudan istihdam sağlayan SÜTAŞ'ın cirosu 2017 yılında 2,6 milyar TL olarak gerçekleştirdi.
SÜTAŞ, üretim tesislerinin yanı sıra; eğitim merkezleri, uygulama çiftlikleri, damızlık yetiştirme çiftlikleri, yem fabrikaları, geri dönüşüm ve enerji tesislerinden oluşan entegre bir yapı ile faaliyet gösteriyor. Bölgesel ihracat stratejisi kapsamında da SÜTAŞ, Ortadoğu başta olmak üzere Türki Cumhuriyetlere, Kuzey Afrika ve ABD'ye 25 milyon dolarlık ihracat yapıyor.
Bu güzide kuruluşumuz Türkiye'deki üç entegre tesisinde kullandığı enerjinin tamamını kendi geri dönüşüm tesislerinde üretmekte ve dünyada bu alanda bir model oluşturmakta.
Ayrıca, SÜTAŞ yıllardır tüm yatırımlarını kredi kullanmadan, kendi özkaynakları ile yapmayı bir felsefe haline getirdi.

MİLLİ VE YERLİ İSE SÜTAŞ

Ülkemizde milli ve yerli kavramı bir süredir dilimizden düşmüyor. SÜTAŞ bizim milli bir markamızdır. Ve bu değerli markamızın üretimi ülkemizde yapılıdığı için aynı zamanda yerli bir markamız. Yani biraz daha açarsak, SÜTAŞ bu ülkede yaratılmış, bu ülkeye ait milli bir markadır. Aynı zamanda bugün bu ülkede satılan tüm ürünlerini, bu ülkede de ürettiği için aynı zamanda da yerli bir markamızdır.
Bu nedenle hem milli, hem de yerli bir marka olan SÜTAŞ bu ülkedeki her kişi tarafından sahiplenilmeli ve desteklenmelidir. Çünkü, bu firma bizim firmamızdır.

SÜTAŞ'TAN AÇIKLAMA

SÜTAŞ'ın iflas ettiği ile ilgili sosyal medyada çıkan yalan haberlerle ilgili SÜTAŞ Yönetim Kurulu bir açıklama yaptı. Bu açıklama şöyle:
"Sosyal medyada şirketimizle ilgili iflas içerikli asılsız paylaşımlar görülmektedir. Bu iddialar kesinlikle doğru değildir. 43 yıldır sadece sütün iyiliğini ve bereketini yaymak için çalışan Sütaş, güçlü finansal yapısı ile üretimini ve yatırımlarını sürekli artırarak, ülkemize ve milletimize hizmete devam etmektedir.
Bu mesnetsiz iddiaları sorumsuzca ortaya atanları ve bilinçsizce yayanları şiddetle kınıyoruz."
Ülkemizde başarılı olmak gerçekten zor bir iş. Farklı amaçlarla başarınızı küçültmek, yokmuş gibi davranmayı kendilerine iş haline getirmiş bazı kişi ve kurumlar, hatta rakipleriniz var.
Daha önce de bu güzide markamız bir medya grubunun yine yalan bir haberi ile muhatap olmuştu.
Yerli ve milli olan SÜTAŞ, hepimizindir. Onu koruyalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.