Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sütaşkı’yla, Türkiye aşkıyla

Yazının Giriş Tarihi: 27.12.2016 04:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.12.2016 04:50
Sütaş, Güney Marmara ve Orta Anadolu Sütçülük Projeleri’ne, şimdi de Ege Sütçülük Projesi’ni ekledi. İzmir Tire’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın katılımıyla yeni entegre tesislerini faaliyete geçirdi.  
Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:



“41 yıldır biz sadece süte, sütçülüğe odaklandık. 12 yıl önce Karacabey’de ilk çiftliğimizi kurduk. Yatırımlarımıza o günlerden bu yana devam ederek 620 milyon dolarlık yatırım yaptık. Gelecek 5 yıl içinde 250 milyon dolar daha yatırım yapmayı planlıyoruz.”
Sütaş’ın teknoloji geliştirmeye, Endüstri 4.0 ve dijital dönüşüm uygulamalarına önem verdiğini belirten Yılmaz, “Bugün tesislerimizde kullandığımız birçok yazılım, üretim ekipmanı ve makine, Türk mühendisleri tarafından tasarlandı ve Türkiye’de üretildi. 33 kişilik uzman kadrosuyla sektörümüzün ilk Ar-Ge Merkezi, Karacabey tesislerimizde faaliyete geçirdik“ dedi.

Kimler vardı?

Sütaş Ege Sütçülük Projesi kapsamında kurulan Tire Entegre Tesisleri’nin açılışında ev sahipliğini SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz yaptı.  
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törene Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya da katıldı.

Rakamlarla Sütaş Tire

Sütaş Tire Entegre Tesisleri 120 bin m2’lik arazide, 67 bin m2 kapalı alanda, 80 milyon dolarlık yatırımla kuruldu.  
Tesislerde 850 kişiye istihdam sağlanacak. 8 bin üretici aile yılda 420 milyon TL gelir elde edecek. Günlük 1.000 ton süt işlenecek. Günde 650 ton kapasiteyle yem üretilecek.  Yılda 30.000 ton gübre üretilecek. Süt toplama ve dağıtım için toplam 150 araçlık bir filo çalışacak. Günde 1000 ton süt alımı bölgede 100.000 dekar arazi üzerinde 125 milyon TL değerinde bitkisel üretim hacmi yaratacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.