Hava Durumu

TAİDER, aile şirketleri ve Bursa

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2017 04:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2017 04:41

Dünya ekonomisine göz attığınızda aile işletmelerinin o ekonomide çok büyük bir yer tuttuğunu görürsünüz. Aile işletmeleri sadece Türkiye'de değil, dünyada da aktif rol oynamaktadır. Türkiye'de tüm işletmelerin %95'ini, ABD'de %90-95'ini, Portekiz'de %70'ini, İngiltere'de %75'ini, İspanya'da %80'ini, İsviçre'de %85'ini, İsveç'te %90'ını ve Almanya'da %60'ını oluşmaktadır.
Kamu ve özel sektörün dışında üçüncü sektör diye tanımladığımız sivil toplum kuruluşları, özünde gelişmiş demokrasilerin vazgeçilmezidir. Özellikle gönüllülük esasına dayalı yapılar büyük önem taşır. Bu noktada size TAİDER'den söz etmek istiyorum.
Kısa adıyla TAİDER, Türkiye Aile İşletmeleri Derneği, aile işletmelerinin nesiller boyu gelişmesi, ülkemiz ekonomisinin daha sağlıklı ve kalıcı büyümesine destek olmak amacıyla 2012 yılında kuruldu.
TAİDER, 27 ülkede örgütlenmiş İsviçre merkezli Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı (Family Business Network International) Türkiye üyesidir.

TAİDER yaklaşık bir buçuk yılı aşkın bir süredir de Bursa'da da etkinlikler düzenlemekte. TAİDER'in Bursa temsilciliğini Berna Kırcı Aşiroğlu, yapmaktaydı. Şimdi Türkiye'nin birçok ilinden 140 aile şirketi üyesi ve 252'si gelecek nesil olmak üzere 425 üyeye ulaşan TAİDER'in Bursa temsilciliğini Ünver Group 3. nesil aile üyesi olan ve aynı zamanda şirketlerinde Sürekli İyileştirme Müdürlüğü görevini üstlenen Dilara Korgavuş yapıyor. TAİDER Bursa bu süreçte yeni bir yapılanma içinde.
TAİDER'in kuruluşundan bu yana gerçekleşen ulusal zirvelerinin beşincisi "Aile Şirketlerinde Ben'den Biz'e Doğru" temasıyla 03-04 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek.
Tüm aile şirketlerimize uzun ömürler dilerken, TAİDER ve Korgavuş'a başarılar.

İhracat ve yeşil pasaport

AK Parti Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ihracatçıya yeşil pasaport verilmesinin, Türkiye ekonomisinin daha güçlü olmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi.
Milletvekili Şahin, hükümetin iş dünyasının önünü açmak için gereken her adımı atmakta kararlı olduğunu belirtti.

Feyzioğlu ve Batum Bursa'da

Bursa Barosu Anayasa Komisyonu tarafından "KHK Gölgesi'nde Anayasa" konulu panellerin sonuncusu pazar günü gerçekleşiyor.
Bu panelde Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, 24'üncü Dönem Milletvekili ve Hukukçu Prof. Dr. Süheyl Batum ve Psikiyatrist-Yazar Dr. Semih Dikkatli'nin görüşlerini dinleyeceğiz.
Panel Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Oditoryumu'nda yarın saat 15.00'te başlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.