Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TAİDER, zirve ve Vehbi Varlık

Yazının Giriş Tarihi: 05.11.2018 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.11.2018 08:11

Ülkemizde aile şirketleri arasında, geçmiş deneyimlerin, bir güven ortamı sağlanarak paylaşılmasına ve şirketlerin birbirlerinden öğrenmelerine olanak yaratarak; aile, ortaklık ve iş arasındaki dinamik ilişkiyi doğru bir şekilde anlamak ve yönetmek için kurulan TAİDER'in en önemli etkinliklerinden biri de Aile İşletmeleri Zirvesi.
TAİDER 6. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi "Aile Şirketlerinin Olumlu Etkileri: Sorumluluk, Esneklik, Yenilenme" temasıyla geçtiğimiz hafta sonu Raffles Otel İstanbul'da düzenlendi.
Zirvenin açılış konuşmasını Sabancı Ailesi 3. nesil üyesi Ali Sabancı, "Nesilden Nesile Girişimcilik" konulu bir konuşma ile yaptı.
Bu arada zirvede bulunan İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı ve TAİDER Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Varlık, Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün'e, 6. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi'ndeki konuşması sonrası teşekkür plaketi verdi.

Özen, BTSO ve savunma sanayi

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay Havacılık ve Savunma Kümelenmesi üyeleri ile buluştu.
Aynı zamanda TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili olan Refik Özen, Bursa'nın güçlü sanayi - üretim altyapısıyla savunma ve havacılıkta yeni başarı hikayeleri yazacağına inandığını dile getirdi.
BTSO Uzay Havacılık ve Savunma Kümelenmesi toplantısına katılanlar arasında TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Refik Özen, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, TAİ Bursa Yerleşke Müdürü Prof. Dr. Kemal Fidanboylu, BTSO Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi Başkanı Dr. Mustafa Hatipoğlu ve kümelenme üyeleri katıldı.

İdil Biret Bursa'daydı

BBDSO dendiğinde aklıma 4 isim gelir. Rahmetli Prof.Dr.Ayhan Kızıl, Erdem Saker, İdil Biret ve Prof.Hikmet Şimşek.
Bilindiği gibi BBDSO kuruluş öyküsünün iki mimarı Ayhan Kızıl ve Erdem Saker'dir. Ama süreçte konunun tam anlamı ile kurumlaşmasında rahmetli Hikmet Şimşek hocanın da büyük payı vardır.
Burada en önemli aktörlerden biri de Devlet Sanatçımız İdil Biret'tir. Bu değerli sanatçımız hem Bursa Filarmoni Derneği'nin kuruluşundaki yol göstericiliğiyle, hem de orkestranın bir piyanoya kavuşması için gönüllü olarak verdiği konserlerle konuya büyük katkı koymuştur.
İdil Biret geçtiğimiz hafta BBDSO'nun konserinde solistti.
Kendisine saygıyla diyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.