Hava Durumu

Tanrı'nın Cezası ve Lami Yağcılarlıoğlu

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2020 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.07.2020 07:56

Lami Yağcılarlıoğlu, Bursa iş ve sosyal yaşantısının yakından tanıdığı bir isim. Kendisi uzun yıllar Bursa Bosch'un İnsan Kaynakları Direktörlüğü'nü yaptı. Sonra emekli oldu.

Lami Bey ile tanışıklığımız benim BUSİAD Danışmanlığı yaptığım günlere dayanır. O zaman BUSİAD yönetiminde uzun süre birlikte olmuştuk. Daha sonra da dostluğumuz devam etti.

Kendisi uzunca bir süredir bir kitap çalışması içindeydi. Sonunda bu hayalini hayata geçirdi. Ve üzerinde çalıştığı kitap "Tanrının Cezası: Çalışmanın Evrimi" kitabı yayınlandı. Ben kitabının yayınlandığını Halil Akgül'ün sosyal paylaşımından gördüm.

Lami Yağcılarlıoğlu'nu kutluyorum. İçinde çok değerli bilgiler olduğuna inanıyorum.

Kolaylıklar diliyorum.

---- ----- -------

YIKIN ATATÜRK SPOR SALONU'NU

Bursa Atatürk Spor Sarayı(Salonu), 1972 yılında yapıldı. 3500 kişilik seyirci kapasitesi vardı. Özellikle salon sporları, boks, masa tenisi, güreş, eskrim gibi spor dallarında birçok kişinin spor ile tanışmasına vesile oldu.

Bursa özeli ve ülke geneli ile uluslararası platformda birçok sportif başarıya ev sahipliği yaptı.

Genç bir gazeteci olarak ilk resmi basketbol, voleybol, güreş, boks müsabakalarını o salonda takip ettim. Birçok başarıya imza atılışına tanık oldum. Spor yapmaya çalışan bir genç olarak ilk resmi basketbol maçıma o salonda çıktım. Haftada bir antrenmanlarımızı bir saat yarım açılmış ışıkta o salonda yaptım. Antrenman sonrası duşumuzu orada aldık.

O salonda saatlerce voleybol ve basketbol amatör küme maçlarını arka arakaya takip ettik. Hakemler ve salon personeli ile adeta dosttuk. 30 saniye hakemi gelmediği zamanlarda, o görevleri bile yerine getirdik. Orada defalarca salon personelinin azıklarını paylaştım.

İlk milli takım kondisyonerliğimi o salonda Balkan Boks Şampiyonu olduğumuz dönemde yaptım. Ardından 25 yıl süren TOFAŞ Spor Kulübü yolculuğumda o salonda yüzlerce maçta benchte oturup, sesimiz kısılana kadar takımımıza bağırdık. Yöneticilik yaptığım dönemde o salona TOFAŞ adına birçok katkı sağladık.

O salonda galibiyet veya yenilgi sonrası az gözyaşı dökmedik. O salonda yaşantımın yaklaşık 40 yılı acı ve tatlı anılarla geçti.

Şimdi o salon yıkılıp, Millet Bahçesi'ne katılacakmış.

.....

Evet, bana bazı şeyler garip geliyor.

Bursa'daki Millet Bahçesi, bana Amazon Ormanları yanına "Bu Amazon ormanları iyi değil, biz buraya 2 dönüme fidan dikelim" demeye benziyor.

Şimdi ise Atatürk Spor Sarayı yıkılıyor.

Yıkın beyler, yıkın...

Buna karar veren insanlar belki de o salona hiç girmedi. Belki de hayatlarında spor salonuna hiç girmediler. Belki de orada hiç anıları yok.

Bazı şeyleri, anlatmak zordur...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.