Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarih buluşmaları

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2020 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2020 08:32

Nilüfer Belediyesi, bilindiği gibi bir süredir Tarih Buluşmaları'nı hayata geçiriyor. Bu etkinlikler Tarih Vakfı iş- birliğiyle gerçekleşiyor. Bu kapsamda "Tarih Buluşmaları" nın son oturumu "Tarih ne işe yarar?" başlığıyla gerçekleşti.
Etkinlik Nazım Hikmet Kültürevi'nde yapıldı. Etkinliğe Tarih Vakfı Başkanı Mehmet Ö. Alkan, akademisyen ve Tarih Vakfı Üyesi Esra Danacıoğlu ile yazar-tarih araştırmacısı Oktay Özel katıldı.

Nilüfer Belediyesi ile önemli bir işbirliğine imza attıklarını vurgulayan Mehmet Ö. Alkan, tarihin her yerde popüler bir alan olduğuna işaret etti. Siyasi iktidarların tarihi kullanarak kendilerini meşrulaştırmaya çalıştıklarını ifade eden ve her iktidarın belli tarihleri ön plana çıkardığını kaydeden Alkan, şöyle devam etti:

"Her dönem kendine uygun tarihleri, kişileri öne çıkarır, hoşlanmadıklarını yok eder. Bugünü düşünün. En çok Abdülhamit üze-rine konuşuluyor. Nedeni şu anki iktidarın en sevdiği tarihi figürlerden biri. Cumhuriyet döneminde de birçok isim kitaplarda yer almış ve bir zaman sonra konuşulmamış bile. Dolayısıyla tarihin bugün ile ilişkisi son derece sıkı bir iliş-kidir. Osmanlı'dan günümüze her dönemde tarihsel akış ve aktörler değişmiştir"
Büyük ilgi gösterilen etkinliğin sonunda Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem adına konuklara günün anısına hediye verdi.

WHARTON SCHOOL'DAN YEŞİM'İN KONUKLARI

Amerikan Wharton School dünyanının sayılı işletme okullarından birisi. 1881 yılında girişimci ve sanayici Joseph Wharton'un bağışıyla kurulan Wharton Okulu, dünyanın en eski iş okulu. Bu okulun 53 MBA öğrencisi, organize edilen özel program kapsamında Yeşim'i ziyaret etti.

Farklı sektörlerle bir araya gelmek ve ilgili sektörlerle ilgili bilgi almak adına gerçekleştirilen özel program kapsamında Bursa'ya gelen Wharton School'dan 53 MBA öğrencisi Yeşim'i de ziyaret etti.

Wharton School Finans Bölümü Profesörü ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası eski Başkanı Prof. Dr. Bülent Nihat Gültekin'in Yükselen Ülkelerde Finans ve İş Yönetimi dersi kapsamında gerçekleştirilen ziyaretin ev sahipliğini Yeşim CEO'su Şenol Şankaya'nın oğlu Murat Şankaya ve Spor Giyim Satış Departmanı Direktörü Mazhar Kazancıoğlu yaptı. Programda Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur ve İnsan Kaynakları ve Sosyal Uygunluk Direktörü Fatoş Hüseyinca da hazır bulundu.

Dünyaca ünlü siyasetçi, işadamı ve giri-şimcilerin de eğitim aldığı okuldan gelen öğrenci heyeti, sunumun ardından Yeşim'in üretim alanlarına geçerek prosesler hakkında bilgi aldı.

Ayrıca dijital baskı bölümünde anlık olarak tişört üzerine baskı yapılarak günün anısına konuklara hediye edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.