Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi Kentler Birliği ve Mudanya

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2018 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.11.2018 07:52

Avrupa Tarihi Kentler Birliği, 7-8 Ekim 1999 tarihinde Strasbourg kentinde kuruluş toplantısını yapar. Bu toplantıya Türkiye de davet edilir. Toplantıya gözlemci üye olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi katılır.
Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi bir öncülük yapar. Böylece 22 Temmuz 2000'de Bursa'da, 52 tarihi kent belediyesi bir araya gelir.
Bu 52 belediye tarafından kabul edilen birlik tüzüğü ve yayınlanan "Kuruluş Bildirgesi"yle ülkemizde Tarihi Kentler Birliği kurulur.
2001 yılında da ülkemiz Avrupa Tarihi Kentler Birliği'nin 12. üyesi olur. Dönemin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser'dir. Bilenser aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği'nin ilk başkanı olur.
Mudanya Belediyesi; Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'ndan bu yıl da iki ödüle layık görüldü.
Taş Mektep Restorasyonu ile İsmet İnönü Parkı, Mütareke Meydanı ve Girit Mahallesi projesi "Uygulama" ödülünü kazandı.
Ödülleri alan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ödülü tüm Mudanyalılara armağan etti.
Törene Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın yanı sıra Başkan Yardımcıları Servet Usta, Sevinç Şenşekerci, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve belediye çalışanları katıldı. Mudanya Belediyesi'ni kutluyorum.

İMO'DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

İnşaat Mühendisleri Odası örnek bir davranışta bulundu. İMO Bursa şubesi şubenin en deneyimli üyesi olan ve salı günü aramızdan ayrılan Kemal Türkün ile ilgili bir taziye mesajı yayınladı.
Oda adına Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, şubemizin en deneyimli üyesi olan ve mesleğine 67 yıldır emek veren Kemal Türkün'ü ebediyete uğurlamanın üzüntüsünü yaşıyoruz diyerek şu mesajı yayınladı:
"Bursamızın ve mesleğimizin değerli bir büyüğünü kaybetmenin, ebediyete uğurlamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Kemal Türkün, meslekte 67 yılını dolduran Şubemizin en deneyimli üyesiydi. Mesleğine olan sevgisini kendisi gibi inşaat mühendisliği yapan oğlu Hakan Türkün'e de aktardı.
Şube olarak her zaman bilgi birikimi ve tecrübesinden faydalandığımız Kemal Türkün'e minnetlerimizi sunuyoruz. Dün hayata gözlerini yuman Türkün'e Allah'tan rahmet, değerli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz."
Ben öncelikle bu duyarlı ve örnek davranışlarından ötürü başkanları Mehmet Albayrak nezdinde İMO Bursa Şubesi yönetimini kutluyorum.
Bu davranışın örnek olmasını diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.