Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarık Tarcan ve göze batmamak

Yazının Giriş Tarihi: 13.11.2017 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.11.2017 08:18

Tarık Tarcan, Bursamızın yetiştirdiği saygın sanatçılarımızdan birisi. Vakko'da mankenlikle başladığı sanat yaşamı, sinema ve dizi oyuncusu, sunucu, yapımcı, reklam yıldızı olarak devam etti. Çeşitli ödüller aldı.
Sevgili Tarık ile lise çağlarımızdan tanışırız. İlk buluşma noktamız spor sahaları oldu. O başarılı bir yüksek atlayıcı ve basketbolcuydu. Ben de bir yandan gülle atmaya, bir yandan da basketbol oynamaya çalışıyordum. Bu arada da gazetecilik de yaptığım için zaman zaman onun fotoğraflarını da çekiyorum. Sonra yollarımız ortak noktamız olan Spor Akademisi'nde kesişti. Lise öğrencisiyken başlayan dostluğumuz sık görüşmesek de devam etti.
Daha sonra Tarık öğrenciyken Vakko'nun seçmelerine girdi ve 500 kişi arasından seçilen beş manken adayından biri oldu. Onun ilk defilesi İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'nde Vakko'nun Anadolu Güneşi isimli defilesiydi. Onu izleyenler arasında ben de vardım. Kardeşimizi gururla seyrettik.

Cumartesi günü Akademi'den birkaç arkadaş Tarık ile buluştuk. Eski günleri andık. Biraz da gazeteci olarak sohbet ettim. Bakın neler dedi:
"Hem Kızık, hem Kayı boyları var, ailemizde. 600 yıllık Bursalıyız. Dedemin büyük dedesinin şu anda Tayyare Sineması'nın olduğu yerde süt çiftliği varmış. Ailemizde yoğun biçimde eğitici ve subay bulunmaktaydı.
Benim için önce spor adamlığı geliyor. Tofaş, Renault, Bursaspor ve İstanbul'da çeşitli takımlarda spor yaptım. Bursaspor'da basketbol, voleybol, atletizm ve altyapısında futbol da oynadım. Bursalı olmaktan onur ve gurur duyarım.
Sanat hayatım Vakko'nun defilesi ile başladı. 500 kişi içinden seçilen 5 erkekten biri oldum. 45 film, 25 dizi, 2 bin televizyon programı yaptım. Çok sayıda reklamda oynadım. Çeşitli ödüller aldım.
Okuyan aydınlanmaya çalışan insanlarız. Ben Ömer Hayyamcıyım. Onun dizeleriyle yaşam felsefemi aktarayım.
'Var mı bir somun ekmeğin, bir de küçük evin,
Kimsenin sırtından geçindiğin yok,
Kimsenin kulu ve kölesi değil misin,
O halde bu dünyada en güzel hayatı olan sensin.'
İkibin küsur yıl önce Romalı filozof Epikür 'Göze batmadan yaşama sanatı' diye bir kitap yazmış. Özetle diyor ki, 'Çok zengin insanlar göze batar. Düşmanları çoktur. Zengin olan insanlar akıllı insanlardır. Onların zenginliklerinin verdiği sorunları zekaları ile savarlar. Ama geceleri rahat uyuyamazlar.'
Ben en çok para kazandığım dönemde minimalist yaşamı tercih ettim. Böyle mutluyum. Tüm Bursalı hemşerilerime sevgi ve saygıyla."

Ressam Bayro ve Bademli

Bademli'de eski Mudanya Yolu üzerinde seyahat ederken, soldaki boş bir alanda park etmiş bir minibüs ve önünde tablolarla karşılaştım. Bir ressam da minibüsün diğer tarafında tuvalinde resim yapmaktaydı.

Arabadan indim yanına gittiğimde bir baktım ki Ressam Bayro'ymuş. Kendisi bildiğiniz gibi 35 yılı aşkın bir süredir Bursa'da. 60'a yakın sergide eserleri yer aldı. Biraz ayaküstü sohbet ettik ve ayrıldık.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.