Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taş Mektep 2018'de hizmet verecek

Yazının Giriş Tarihi: 19.12.2017 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.12.2017 08:16

Mudanya'nın UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girebilmesi için çalışmalar yoğun biçimde devam ediyor.
Bu kapsamdaki çalışmalardan biri de Tirilye'de doğan ve Yunanistan'da eğitim gördükten sonra Metropolit olarak Türkiye'ye dönen Chirisostomos tarafından 1904- 1909 yılları arasında yaptırılan Taş Mektep.
Mudanya Belediyesi, Tirilye'deki Taş Mektep'i önemli bir tarihi değer olarak geleceğe taşımakta kararlı ve Taş Mektep binasının turizme kazandırılması için restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, çalışmaları yerinde inceledi ve Taş Mektep restorasyonunda yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler aldı. Türkyılmaz, sürecin hızlandırılmasını istedi ve Taş Mektep tamamlandığında bölgenin tarihini yansıtan müze ve kütüphaneyle yaşayacağını belirterek, restorasyon çalışmalarını 2018 yılı sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Doğan Ersöz anılıyor

TÜSİAD'dan sonra kurulan ülkemizin ikinci ve Anadolu'nun ilk Sanayici ve İşadamları Derneği olan BUSİAD'ın kurucu başkanı Doğan Ersöz bugün saat 11.00'de Emirsultan Mezarlığı'ndaki kabri başında; ailesi, yakın dostları ve sevenleriyle birlikte anılacak.


Ayrıca bu akşam saat 19.30'da Bursa Hilton Oteli Balo Salonu'nda gerçekleştirilecek merhum Ersöz'ün biyografi lansmanı etkinliği yapılacak.
Program çerçevesinde müzik dinletisi ve kokteyl de düzenlenecek.

Çekirge Lions 40 yaşında

Bursa'nın köklü sosyal kulüplerinden biri olan Çekirge Lions Kulübü geçenlerde düzenlenen bir törenle 40. yaşını kutladı.


Kervansaray Otel'de gerçekleşen törene geçmiş dönem kurucu genel yönetmen Prof. Dr. İbrahim Hızalan, Çekirge Lions Kulübü Başkanı Özhan Kula ve çok sayıda kulüp üyesi katıldı.
40 yaş kutlama töreninde ayrıca kulübe yeni üye olanların rozetleri de takıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.