Hava Durumu

Tebrikler OİB MTAL

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2021 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2021 08:00

Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı'nın (EFQM) ulusal işbirliği ortağı ve Orta Doğu Kalite Organizasyonu'nun (MEQA) kurucu üyesi KalDer - Türkiye Kalite Derneği kurulduğu günden beri uluslararası rekabetin vazgeçilmezi olan kalite bilincini ülkemizde yerleştirmek için büyük mücadele veriyor.

Bu çalışmalardan biri de Kal Der'in her yıl geleneksel olarak düzenlediği Kalite Sempozyumları. Bu sempozyumlarda aynı zamanda EFQM Modeli temelli eski adıyla Kalite Ödülü yeni adıyla Mükemmellik Ödülü de veriliyor.

1993 yılından bugüne EFQM Modeli'ni uygulayan ve en iyi performansı gösteren çeşitli ölçek ve sektörden kurum/kuruluşlara bağımsız değerlendiriciler ve bağımsız bir Ödül Yürütme Kurulu ile objektif bir çerçevede Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Mükemmellik Modeli doğrultusunda yapılan değerlendirmeler sonucunda ödüller sahiplerini buluyor.

Bu yıl yapılan sempozyum sonucundaki yarışmada Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Metro İstanbul A.Ş., Türkiye Bankalar Birliği gibi kurumların da süreç içinde yer aldığı 11 kurum arasında olan Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi(OİB MTAL), 2021 Türkiye Mükemmellik Ödülü'nü(6 Yıldız) almaya hak kazandı.

TÖRENDEN NOTLAR

Ödül töreni İstanbul Titanic Business Kartal Hotel'de düzenledi. Bu törende UİB Genel Sekreteri Mümin Karacakayalılar, Genel Sekreter Yardımcısı Birgül Polat, Kal Der Bursa Şubesi Başkanı Emin Direkçi, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mete Sezer, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş, OİB MTAL Müdürü Güray Köken de vardı.

BARAN ÇELİK NE DEDİ?

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, OİB MTAL'in her anlamda örnek bir okul olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Okulumuz, otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmenin yanında aynı zamanda farklı kategorilerde pek çok ödüle layık görülen örnek bir eğitim kurumu. Daha önce almış olduğumuz Arkitera Mimari Proje Ödülü ve TBMM Üstün Hizmet Ödüllerine bu ödülü de eklemekten büyük mutluluk duyuyoruz."

OİB MTAL HAKKINDA

OİB, 2008 yılı başında otomotiv endüstrisine katkı sağlamak amacıyla Bursa'da yatılı olarak eğitim verebilecek bir teknik lise yaptırılmasına karar verir. Görükle Belediyesi'nce okul için gereksinim duyulan 21.760 m² arazi ücretsiz olarak tahsis edilir. Okul Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nce yapılır.

20 Temmuz 2020 tarihi itibariyle Ar-Ge Merkezi okul statüsü verilir. 2020 yılında yerli otomobil TOGG'un üretiminde çalışacak nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla Türkiye'de ilk kez Elektrikli araçlar dalı açılır.

OİB MTAL 2020 Erasmus Plus Akreditasyonu başvurusu kabul edilen ve Türkiye'deki 7 okuldan biridir. Böylece öğrenciler Erasmus projeleri kapsamında Avrupa'da staj yaparlar.

Ayrıca okul "Çok İyi Seviyesinde" Yeşil Bina Sertifikasına sahiptir. Bu özelliği ile Avrupa'da ilk ve tek olan devlet okulu konumundadır. Teras çatılarda 6.000 m2 yeşil çatı yapılarak doğal ortam sürdürülmektedir.

Bu değerli okulumuzda Anadolu Teknik Programı ve Anadolu Meslek Programı olmak üzere iki türde, Bilişim Teknolojileri, Elektrik Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi ve Motorlu Araçlar Teknolojisi olmak üzere 6 programda eğitim verilir.

SON SÖZ

Yıllardır bu çalışmaların içinde olan ve bu çalışmaları takip eden bir kişi olarak OİB MTAL'ın kazandığı ödülün çok büyük bir başarı olduğunu belirtmek isterim. Kuşkusuz bu bir günde alınmış bir ödül değildir. Yılların birikimi sonucu alınmıştır.

Ben emeği geçen herkesi kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.