Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEMA'nın Bursa gönüllüleri çalışıyor

Yazının Giriş Tarihi: 17.10.2018 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.10.2018 08:03

İki sanayici ve aynı zamanda toprak sevdalısı, Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğit, 1992 yılında TEMA Vakfı'nı kurdular.
Bu iki büyüğümüzün amacı "Anadolu'da yaşanmakta olan erozyon ve çölleşme tehlikesine kamuoyunun dikkatini çekmekti." Bu arada kendilerine hedef olarak bu mücadelenin devlet politikası haline gelmesine katkı sağlamayı koydular.
Onların kurduğu TEMA'nın "Türkiye Çöl Olmasın" sloganı toplumda büyük yankı uyandırdı. Böylece ilk kez önlem alınmazsa ülkemizin çöl olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu ciddi biçimde ve yüksek sesle dile getirilmiş oldu.
Bu gönüllü harekete karşı toplumumuz duyarsız kalmadı. Arzulanan olmasa da bir destek ve kamuoyu ile birlikte gönüllüler oluştu. Vakıf illerde il temsilcilikleri oluşturdu. Bazı üniversitelerdeki değerli, hocalar gönüllü katkılar koydular.
Bursamızda da bu çalışmalar uzun yıllardır devam etmekte. Geçtiğimiz hafta sonu TEMA Vakfı'nın Bursa İl Temsilcisi Şaban Uyar başkanlığında gönüllüleri güz dönemi etkinliklerini konuşmak, görüş alıverişinde bulunmak için Nilüfer Dernekler Yerleşkesi'nde bir araya geldiler.
Öncelikle bu toplantıda gönüllülük çalışmalarının devamı konusunda görüş birliğine varılırken; ekim ayının en önemli çalışması olan TEMA eğitim programlarının son durumu da masaya yatırıldı. Bilindiği gibi TEMA , Milli Eğitim Bakanlığı ile son protokol ile bu kapsamda 112 bin öğrencinin hedeflendiği bir eğitim programı onaylanmıştı. Bu kapsamda Bursa özelinde 180 sınıfın, 4 bin öğrenci ile yapmış olduğu başvuruları değerlendirildi.
Buna göre 80 sınıflık Minik TEMA, 70 sınıflık Yavru TEMA, 25 sınıflık Ortaokul TEMA ve 6 sınıflık Lise TEMA olan kontenjanı aşan bir başvuru kabul edildi.
Bir sonraki toplantıda ise programı yürütecek öğretmenlerle eğitim programları üzerinde durulacak.

ESGİN VE PORTEKİZ'DE GÖÇMEN KONUSU

TBMM Akdeniz Parlamenterler Birliği Asamblesi'nin "Akdeniz için Birlik" toplantısına katılan AK Parti Bursa Milletvekili Dr.Mustafa Esgin ve CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın Portekiz'den döndü.
İki gün boyunca Lizbon'da yapılan toplantılarda çeşitli oturumlar oldu. Oturumların ilki Malta Cumhurbaşkanı, Ürdün, Tunus ve Mısır aile bakanlarının katıldığı toplantı ve konferanstı. Akdeniz için Birlik 'in genel sekreterliğini de Laurence Pais yapıyordu.
Aynı zamanda bu asamblenin Ekonomik Komitesi Başkan Yardımcısı olan Dr.Mustafa Esgin ilk gün Portekizli AİBPA Ekonomik Komitesi Başkanı Milletvekili Margarita Mano'yu da ziyaret etti. Toplantıya 11 ülkenin parlamenterleri katıldı.
Perşembe öğleden sonra da Tejo nehri kenarındaki Kanser Araştırma Merkezi'nde bir araya gelen parlamenterlerin oluşturduğu komisyonda "Göç, düzensiz göç ve kadınlar" konusu masaya yatırıldı. Tunuslu Laila Bougatef Chettaoui'nin oturum başkanlığı yaptığı komisyonun toplantısında Dr.Mustafa Esgin de bir konuşma yaptı. 3.5 milyonu aşan Suriyeli göçmenlerle yaşanan deneyimleri paylaştı.
Dr.Mustafa Esgin, 3.5 milyon göçmenin 1.6 milyonunun kadın olduğuna dikkat çekerek, "Tüm Avrupa 1 milyon göçmeni deyim yerindeyse seçerek alırken, biz ölüm ve yaşam çizgisindeki 3.5 milyon insana kucak açtık. Bu göçmenlerimizin 260 bini de son altı ayda ülkelerinde oluşturulan güvenli bölgelere ve köylerine geri döndü." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.