Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tescilli ürün, güçlü Türkiye mesajları!

Yazının Giriş Tarihi: 16.06.2018 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.06.2018 07:59

Kentimizin köklü kurumlarından biri olan , asırlık çınarlarımızdan biri diyebileceğimiz Bursa Ticaret Borsası bir süredir çeşitli projeler geliştirerek bir yandan tanınırlığına katkı sağlarken, bir yandan da sosyal sorumluluklarını yerine getirmeye çalışıyor.
Bursa Ticaret Borsası 11 Eylül 1924 tarihinde Bursa Zahire Borsası adıyla kuruldu. Zahire Borsası, kuruluşu zamanında belediyeye ait bulunan Yeni Tahal'da ve o zamana kadar esnaf lonca odası olarak kullanılmakta bulunan geniş bir mağaza ve bitişiğindeki küçük bir depoda faaliyete başlar.
Bilindiği gibi global pazarda rekabette önemli konulardan biri de markalaşma ve tescildir. Bu noktada Bursa Ticaret Borsası'nın başlattığı "Tescilli Ürün Güçlü Türkiye" projesi önem taşımakta. Bursa Ticaret Borsası merkez binası önünde proje kapsamında temsili Hacivat ve Karagöz ile gerçekleştirilen etkinlikte çocuklarla bir araya gelen Bursa Ticaret Borsası Genel Sekreteri Fehmi Yıldız, Başkan Danışmanı Can Aydoğan çocuklarla sohbet edip, kendilerine balon ve şeker dağıtarak bayramlarını kutladı.
Konu ile ilgili açıklama yapan Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı özetle şunları söyledi:
"Bayramlar birlik ve beraberliklerin pekiştirildiği ve özellikle çocuklarımızın yüzünün güldüğü çok özel zamanlardır. Bizler de iş dünyası olarak bugün burada bir nebze de olsa çocuklarımızın penceresinden dünyaya bakmayı ve yüzlerini güldürmeyi arzuladık. Biz bu etkinlik sayesinde Bursa'nın çok önemli bir değeri olan Hacivat ve Karagöz'ü de çocuklarımızla buluşturarak, değerlerimizi unutmadan, unutturmadan onlara sahip çıkmaları gerektiğini çocuklarımıza hatırlattık. Kısacası mutlu olmalarını istedik çünkü mutlu çocuklar güçlü yarınlar demek"

İsraf ve gıda sektörü

Türk toplumu olarak israfa yatkın bir ülkeyiz. Özellikle alışveriş yaparken sanki yarın savaş çıkacakmış gibi ihtiyacımızın üzerinde alışveriş yapar, ardından eve yığdığımız birçok ürün bir süre sonra bozulur ve onu çöpe atarız.
Özellikle ekmek konusunda israf, ülkemizdeki tüm açlık sınırı altında yaşayan işsizlerimizi karşılayacak durumda.
Bu konu ile ilgili olarak Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan bir açıklama yaptı. Elvan, gelişmiş ülkelerde ürün zayiatlarının yüzde 5 ile 10 arasında olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Bizde ise bu yüzde 20 ile 25 arasında. Bazı ürünlerde ise bu yüzde 50'ye kadar çıkıyor. Bununla ilgili bir karar aldık. Önümüzdeki dönemde soğuk zincirleri oluşturarak bu zayiatları en aşağı çekmek istiyoruz. Dünyada özellikle gelişmiş ülkelerde ürün zayiatı yüzde 5 ile 10 arasındadır. Ancak bizde yüzde 20 ile yüzde 25 arasında. Hele ki bazı ürünlerde bu yüzde 50'ye kadar çıkıyor. Bu zayiat oranını düşürmek için bazı kararlar aldık. Biz özellikle bir soğuk zincir oluşturmak istiyor. Yani tarladaki üretiminden ambalajlanmasına, ambalajlanmasından soğuk zincir vasıtasıyla tüketiciye ulaşıncaya kadar tüm süreçlerin desteklenmesi için bir teşvik mekanizmasıyla desteklenmesi söz konusu olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.