Hava Durumu

Teşekkürler Aktaş, teşekkürler Bozbey

Yazının Giriş Tarihi: 28.01.2019 07:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.01.2019 07:20

Toplumumuzun çok uzunca bir süredir gergin bir ortamda olduğu, ciddi kutuplaşmaların oluştuğunu söylemek için kahin olmaya gerek yok. Tüm bunların üzerine binen ekonomik sıkıntılar da bunun cabası.
Bu ortamı iktidar ve muhalefet partilerinin genel başkanlarının söylemleri de tetikliyor.
Hal böyle iken, toplumumuz, Bursa'da özlemini duyduğumuz bir nezaketle, daha doğrusu insani, bir davranışla karşılaştı.
CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey olarak açıklanınca, onu ilk arayanlardan biri AK Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu. Aktaş, Bozbey'e başarılar diledi.
Bunun üzerine Mustafa Bozbey de, Alinur Aktaş'ı makamında bir nezaket ziyaretinde bulundu.
Bu iki güzel davranışın ardından Alinur Aktaş sosyal medyada Yunus Emre'nin dizelerini paylaştı ve şöyle dedi:
" Ben gelmedim kavga için, benim işim sevi için,
Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim"
Cumartesi günü Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mustafa Bozbey'i tanıtım toplantısında kürsüye gelen Mustafa Bozbey de güzel bir mesaj verdi:
"Kavga etmeye değil barışa geliyorum" dedi.
Evet, görüldüğü gibi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında hem AK Parti adayı Alinur Aktaş, hem de CHP adayı Mustafa Bozbey şu ana kadar siyaset yaparken söylemlerini hep belirli seviyede tuttular. Dileğimiz bu seviyenin hep böyle devam etmesi.
Bu açıdan ben hem Alinur Aktaş'a, hem de Mustafa Bozbey'e teşekkür ediyorum. Bu söylemlere devam diyorum.

FÜGEN BERKAY'IN 50.YIL ANISI

Türkiye'de ilk sosyoloji kürsüsü 1914 yılında İstanbul Üniversitesi'nde Ziya Gökalp tarafından kuruldu. Bu değerli ve köklü eğitim kurumumuzdan mezun olan ve 1967'de aynı üniversitede asistanlığa başlayan Prof. Dr. Ayşe Fügen Berkay, kentimizde de tanınan bir bilim insanımız.
Fügen Hocam, uzun yıllar görev yaptığı Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanlığı görevinden yaş haddiyle 2012 yılında emekli oldu. Uludağ Üniversitesi öncesinde Berkay, İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nü kurmuştu. Ayrıca UÜ Güzel Sanatlar Fakültesi dekanlığı da yaptı.
2017 yılı Prof. Berkay'ın meslekteki 50. yılıydı. Bu 50 yılın anısına İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Metodoloji ve Sosyoloji Araştırmaları Merkezi, Prof.Dr.Nevin Güngör Ergan editörlüğünde 55. sayılarını "Prof.Dr.A.Fügen Berkay 'a armağan sayısı" yapmışlar.
Ben İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Metodoloji ve Sosyoloji Araştırmaları Merkezi'ni bu örnek davranışlarından ötürü kutluyorum.
Fügen Hocam'ın deyişiyle yazımı bitiriyorum ve kendisine uzun sağlıklı yıllar diliyorum. Saygıyla.
"Sosyolog, iyi tarih bilmek zorunda, iyi tarih bilmesi yetmez, mukayeseli tarih bilmek zorunda ve felsefe bilmesi lazım."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.