Hava Durumu

The Colak ve Mustafa V. Koç Ödülü

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2020 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2020 07:54

Ülkemizde dört yıldır sporcu, yönetici ve destekçi olarak spora büyük katkılarda bulunmuş Mustafa V. Koç'un anısını ve spor alanındaki vizyonunu yaşatmak amacıyla Koç Holding ve üyesi olmaktan gurur duyduğum Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) iş birliğiyle "Mustafa V. Koç Spor Ödülü" düzenlenmekte.

Geçtiğimiz yıllardaki ödül jürisinde eşim Prof.Dr.Füsun Öztürk Kuter de görev yapmıştı.

2019 Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda tarihi bir başarıyla altın madalya kazanarak Türkiye'nin ilk dünya şampiyonu olan, 2017 yılında Avustralya Dünya Kupası'nda yaptığı hareketle "The Colak" hareketini dünya cimnastik literatürüne yazdıran, Tokyo'da düzenlenecek 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi temsil edecek olan milli sporcumuz İbrahim Çolak, seçici kurul ve jüri değerlendirmesi sonucunda "2020 Mustafa V. Koç Spor Ödülü"ne lâyık görüldü.

Bu yıl pandemi şartları nedeniyle 26 Kasım Perşembe günü Youtube üzerinden gerçekleştirilen ve gecenin özel konuğu olarak Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach'ın da katıldığı tören ile İbrahim Çolak ödülünü aldı.

THE COLAK HAREKETİ

İbrahim Çolak, 1995 İzmir doğumlu bir milli cimnastikçimizdir. Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü mezunudur. Spor hayatına İzmir'deki Şavkar Cimnastik Spor Kulübü'nde sürdürmektedir.

İbrahim Çolak, Bakü'de 2015 yılında düzenlenen Avrupa Oyunlarında bronz madalya kazandı. 2019 yılında Almanya'nın Stuttgart kentinde gerçekleştirilen Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda, halka aleti finaline kaldı. İbrahim Çolak, 14.933'lük derecesiyle şampiyon olurken, cimnastikte büyüklerde altın madalya kazanan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçti.

Ayrıca bu sporcumuz 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda da ülkemizi temsil edecektir.

Türkiye'nin ilk cimnastik dünya şampiyonu olan İbrahim Çolak, 2017 yılında Avustralya Dünya Kupası'nda yaptığı kendine has hareketle "The Colak" hareketini dünya cimnastik literatürüne yazdırdı.

Bu olayda spor tarihimizdeki bir ilktir.

Sevgili İbrahim Çolak'ı, bu ödüle vesile olan Koç Holding ve TMOK'yı ve de Caroline Koç nezninde Koç Ailesi'ni kutluyorum.

BİR MUSTAFA KOÇ ANIM

Daha önce vefatının ardından paylaşmıştım, ama bu vesile ile bir kez daha rahmet ve saygıyla Mustafa V. Koç'u anmak anmak istedim. Tofaş Spor Kulübü'nde yöneticilik yaptığım dönemlerdi.

1998-1999 sezonu Türkiye Lig Şampiyonluğu maçında İstanbul Ayhan Şahenk Salonu'nda Efes Pilsen ile karşılaşıyorduk. Yenersek şampiyon olacak ve kentimizin/Tofaş'ın ilk Türkiye Lig Şampiyonluğu'nu Bursa'ya getirecektik.

Zorlu bir karşılaşmadan sonra Efes Pilsen'i İstanbul'da yenmeyi başarıp, Türkiye Şampiyonu olduk. Maçı izleyenler arasında Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı rahmetli Mustafa Koç da vardı.

Mustafa Koç, 2 metrelik tribünden atlayıp, sahaya girdi. Koruması arkasından adeta uçtu. Ben de, Mustafa Bey'i takım kaptanımız Murat Konuk, teknik direktörümüz Jasmin Repesa, antrenörümüz ve şu andaki Tofaş Spor Kulübü Genel Koordinatörü Tolga Öngören ile tanıştırmıştım.

O gün Mustafa Koç, Jasmin Repesa ve Tolga Öngören fotoğraftaki karede o anı ölümsüzleştiriyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.