Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tıp Bayramı, Ayhan Kızıl ve BBDSO

Yazının Giriş Tarihi: 13.03.2019 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.03.2019 07:31

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, 14 Mart Tıp Bayramı başlıklı konserini, Uludağ Üniversitesi önceki rektörlerinden ve BBDSO'nun kurucularından Prof. Dr. Ayhan Kızıl anısına adıyor.
Bilindiği gibi perşembe 14 Mart Tıp Bayramı. Bu önemli günde kentimizin önemli değerlerinden biri olan BBDSO, ülkemizin tüm onurlu ve fedakar hekimleri ile birlikte, kuruluşunda büyük pay sahibi olan Prof. Dr. Ayhan Kızıl'ın anısına çalacak.
Genç şeflerimizden Murat Göktaş'ın yöneteceği konserde popüler müziğin değerli ismi İlhan Şeşen solist olarak yer alırken, gazeteci-yazar kimliğiyle tanınan Kürşat Başar da saksofonuyla sevilen şarkılara eşlik edecek.
Ayrıca, Zafer Çebi (piyano), Uğur Yalçın (kontrbas), Batuhan Büyükdoğan (bateri) da konserde solist olarak yer alacaklar. Konser yarın saat 20.00'de Merinos AKKM'de.

AYHAN KIZIL KİMDİR?

Uludağ Üniversitesi'nin üçüncü rektörü olan Prof. Dr. Ayhan Kızıl, 25 Nisan 1937'de Uşak'ta dünyaya gelir. İÜ Tıp Fakültesi'nden, 16 Ekim 1962 tarihinde mezun olur. 1964-1966 yılları arasında Almanya'nın Dannenberg kentinde Genel Cerrahi asistanlığı yapar. İÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi kliniğinde 22 Şubat 1972'de genel cerrahi uzmanı olur.1974 yılında Ayhan Kızıl, Bursa Tıp Fakültesi'ne geçer.
5 Kasım 1976'da Bursa Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Genel Cerrahi doçenti unvanını alır. Kasım 1982 Genel Cerrahi profesörü olur. Prof. Dr. Ayhan Kızıl, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi olur. Mayıs 1985'te Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı'na getirilir. Üç dönem dekanlık yapar.
5 Ağustos 1992 tarihinde Uludağ Üniversitesi Rektörü olarak atanır. 1992-2000 yılları arasında iki dönem Uludağ Üniversitesi rektörlük görevini sürdürür.
Ayhan Kızıl rektörlüğü döneminde 01 Ağustos 1998 - 31 Temmuz 1999 tarihleri arasında da bir dönem Üniversiteler Arası Kurul Başkanlığı görevini de yürütür.
Akademik çalışmalarında 47 bilimsel yayını ve iki kitap çevirisi bulunan Prof. Dr. Ayhan Kızıl, mesleki sivil toplum örgütlenmesinde de aktif olarak rol alır. Bursa Cerrahi Derneği kurucusu, Ulusal Cerrahi Derneği, Uluslararası Cerrahi Derneği üyesi ile Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği kurucu üyesidir.
Ayhan Kızıl aynı zamanda Uludağ Üniversitesi Spor Kulübü'nü, UÜ Konservatuvarını, Bursa Filarmoni Derneği'ni, BBDSO'yu, Jules Verne Lisesi'ni kurar. Çağdaş Eğitim Kooperatifi başkanlığı yapar.
Prof. Dr. Ayhan Kızıl, 21 Nisan 2015'te aramızdan ayrılır.

MUSTAFA BOZBEY PROJELERİNİ AÇIKLIYOR

Nilüfer Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın CHP'li Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey, bugün yeni projelerini açıklıyor. Mustafa Bozbey, toplantısını Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi konferans salonunda yapacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.