Hava Durumu

TİSK Ortak Yarınlar Ödülleri ve Bursa

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2020 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2020 08:02

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), salgın sürecinde kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ile örnek uygulamaları ödüllendirmek için düzenlediği "Ortak Yarınlar" programının ödül töreni gerçekleştirildi. Bu programda 7 kategoride, 13 kurum/kuruluş projeleri ile ödüle layik bulundu.

Kovid-19 salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında çevrim içi düzenlenen ödül törenin açılış konuşmasını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptı. Bakan Selçuk, kurumsal sosyal sorumluluk alanındaki projeleri düzenli olarak ödüllendiren TİSK'i tebrik etti.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol da 2020'nin dünya ve Türkiye ile birlikte TİSK için de dayanışma ve seferberlik yılı olduğunu belirterek, salgın döneminde de her fırsatta dile getirdikleri "yeni nesil sendikacılık" vizyonu doğrultusunda hareket ettiklerini söyledi.

Akkol ayrıca, Türkiye'de kayıtlı istihdamın yüzde 11'ine denk gelen 2 milyon çalışanın TİSK ekosistemi bünyesinde olduğunu vurguladı.

ÖDÜLLER

Yapılan puanlamaların ardından Ortak Yarınlar Ödül Programı'nda kategorilere göre ödül kazanan kurum ve projeleri şunlar:

Birlikte Mümkün Ödülü: TÜBİTAK - "Kovid-19 Türkiye Platformu: Koronavirüse Karşı Aşı ve İlaç Geliştirilmesi", TÜPRAŞ - "Siperli Maske Üretimi".

Çalışana Destek Ödülü: OYAK - "OYAK Doktorum Uygulaması", Koç Holding - "KoçAilem Kan Kardeşliği Platformu".

Dijitalleşme Ödülü: TÜPRAŞ - "Akıllı Baret", Hektaş - "Hektaş Akıllı Asistan".

Topluma Destek Ödülü: Abdi İbrahim İlaç - "Kovid-19 ile Mücadeleye Katkı Kampanyası", Türkiye Yeşilay Cemiyeti - "Yeşilay Danışmanlık Merkezi Psikolojik Destek Hattı".

Sağlık Kahramanlarına Destek Ödülü: Divan Grubu - "Divan Grubu Kapılarını Sağlık Çalışanlarına Açtı", Coşkunöz Holding - "Koronavirüs ile Mücadelede Yerli Tıbbi Ekipman Üretimi" .

İş Sağlığı ve Güvenliği Ödülü: Erdemir - "Güvenli Üretim Birlikte Mümkün", İNTES - "Salgın Döneminde Yapı İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği".

Ortak Yarınlar Özel Ödülü: Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü.

Bu ödüllerden biri de Bursa'ya geldi. Coşkunöz Eğitim Vakfı iş birliğinde Coşkunöz Metal Form (CMF) fabrikasında gerçekleştirdiği tıbbi ekipman üretimi Sağlık Kahramanlarına Destek Ödülü'ne layik görüldü.

Coşkunöz'ü kutluyorum.

MORTAN, ÇEKİRGE TOPLANTISI KONUĞU

BUSİAD'ın geleneksel etkinliklerinden biri de Çekirge Toplantısı. Aşağı yukarı her ay düzenlenen bu etkinliğin Aralık ayı konuğu ülkemiz ekonomi dünyasının önemli isimlerindne biri olan Prof.Dr.Kenan Mortan olacak.

Prof. Dr. Kenan Mortan, bizleri bu toplantıda "Dünya Ekonomisi Ne Yapıyor? Türkiye İçin Bunlar Ne Söylüyor?" konularında aydınlatacak.

BUSİAD'ın Aralık ayı Çekirge Toplantısı yarın saat 19:00 da zoom üzerinden video-konferans şeklinde yapılacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.