Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Titanik Orkestrası, Şumnu'da

Yazının Giriş Tarihi: 09.05.2019 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.05.2019 08:11

"Yeni Bulgar Draması Festivali 2019" 11-16 Mayıs tarihleri arasında düzenleniyor. Bulgaristan'ın önemli festivalleri arasında gösterilen festivalin bu yılki programına Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu da davet edildi.
Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu "Titanik Orkestrası" adlı oyunuyla Şumnu'da izleyici karşısına çıkacak.

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, festivalde, Bulgar yazar Hristo Boytchev'in yazdığı, çevirisi Hüseyin Mevsim'e ait olan ve yönetmenliğini Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncusu Batuhan Pamukçu'nun üstlendiği Titanik Orkestrası adlı oyunu sahneleyecek.
Pazar günü sahne alacak Titanik Orkestrası oyunu "Hayatın ne kadarı illüzyon, ne kadarı gerçektir?" sorusunu akıllara getiriyor.

Oyunda Adem Mülazım, Gökhan Kum, Mesut Özsoy, Oğulcan Arman Uslu ve Zeynep Çelik Küreş rol alıyor. Titanik Orkestrası, Meto, Luko, Lyubka ve Doko'nun terk edilmiş bir gardaki yaşam hikayelerini konu alıyor.

BURSA ULUSLARARASI KADINLAR DERNEĞİ

Bursa'da bir süre önce Bursa Uluslararası Kadınlar Derneği (BIWA) kurulmuştu. İşi ve eşinin işi nedeniyle Bursa'da yaşayan kadınlarımızın bir araya gelmesi ile oluşan bu dernek çalışmalarını sürdürüyor. BIWA, amaçları farklı ülkelerden Bursa'ya gelen ve
burada yaşayan insanların adaptasyonlarını kolaylaştırmak ve kültürler arası ilişkileri geliştirmek olan bir dernek.
Bursa Uluslararası Kadınlar Derneği (BIWA) geçtiğimiz hafta sonu Çağdaş Eğitim Kooperatifi Kır Çiçekleri için bir kermes düzenledi. Bu kermes Bursa Podyumpark'ta hayata geçirildi. Kermesten elde edilen gelir Çağdaş Eğitim Kooperatifi Kır Çiçekleri için kullanılacak.
Bursa Uluslararası Kadınlar Derneği (BIWA) 'ni kutluyorum.

BUTGEM YAZ KURSLARI

BTSO vakfı bünyesindeki Bursa Teknoloji ve Tasarım Geliştirme Merkezi'nde (BUTGEM), 9-13 yaş arası çocuklara yönelik düzenlenen ücretsiz yaz kursları için kayıtlar başladı.

BUTGEM, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman sorununa çözüm üreten önemli bir merkezimiz. Bunun dışında da düzenlediği yaz kurslarıyla da geleceğin mühendislerini yetiştirme adına adeta ilk tohumları atıyor. Bu yıl 11'inci kez gerçekleştirilecek olan kurs programları kapsamında 9-13 yaş arası çocuklara telden araba, maket robot, ahşap oyuncak ve origami-kağıt sanatları uygulama eğitimi verilecek. 4 ayrı eğitim programından 300'e yakın öğrenci faydalanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.