Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tofaş'ın 50. yıl kutlaması

Yazının Giriş Tarihi: 21.07.2018 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.07.2018 07:38

Ülkemizin ilk lisanslı otomobil üreticisi ve Türkiye'nin üçüncü büyük sanayi kuruluşu olan Tofaş 50. yaşını İstanbul Four Seasons Otel'de düzenlenen bir törenle kutladı.
Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç'un ev sahipliğinde düzenlenen geceye Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann, Tofaş Yönetim Kurulu Üyesi ve FCA EMEA Başkanı Alfredo Altavilla, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen ve Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu'nun, TOFAŞ bayileri ve Koç Holding üst düzey yöneticileri ile iş dünyasının birçok ismi de katıldı.
Geceye Bursa'dan katılanlar arasında Ali Uğur, Faik Çelik, Baran Çelik, Ali İhsan Yeşilova, İlker Oral, Murat Orhan, Celal Gökçen, Ergun Türkay, Mustafa Oran, Müfit Karademirler, İrfan Demirdüzen gibi isimler de vardı.
Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu da gecede yaptığı konuşmada "Tofaş, iç pazara satmak üzere üretim yapan bir şirketten, dünya pazarları için ürün geliştiren ve geliştirdiği ürünleri dünyanın dört bir yanına ihraç eden bir şirket haline dönüştü. Pek çok başarıya imza attı. Küresel pazarlar için bir üretim ve Ar-Ge merkezi olmamız, son yıllarda hayata geçirdiğimiz, Doblo, Fiorino ve Egea projelerinin başarıları ile birleşince Türkiye'de en yüksek üretim ve ihracat adetlerini gerçekleştirmemize yol açtı. En önemlisi ürün ve hizmetlerimizle, Türkiye ve dünyada milyonlarca kişinin yaşamlarının bir parçası olduk" dedi.
Tofaş'a nice yaşlar diliyorum.

Erdem Saker'e vefa
Erdem Saker, Bursa'da üst düzey kamu yöneticisi olarak en uzun süre görev yapan kişiydi. Uzun yıllar DSİ 1. Bölge Müdürlüğü görevinde bulundu. Ardından da bildiğiniz gibi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
Geçtiğimiz günlerde DSİ bünyesinde Erdem Saker ile birlikte görev yapan şu anda emekli olmuş, yönetici kadro Erdem Saker'e bir vefa ziyaretinde bulundu. Hem DSİ günleri konuşuldu, hem de büyükşehir belediye başkanlığı günleri konuşuldu.
Bu ziyaret Erdem Bey'i, hem çok mutlu etti, hem de eski günlerini anımsattı.
Görüldüğü gibi vefa sadece İstanbul'da bir semt değil.

BTB'de ilk 6 ayda rekor
Bursa Ticaret Borsası (BTB) 2018 yılının ilk 6 aylık döneminde yeni bir rekor kırdı. Yılın ilk yarısındaki işlem hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9'luk artışla toplam 1 milyar 548 milyon 242 bin lira olarak gerçekleştirildi.
BTB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, "Bu işlem hacmi Bursa'nın önemli bir gıda tarım ve hayvancılık kenti olduğunun kanıtıdır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.