Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tofaş ve Fenerbahçe

Yazının Giriş Tarihi: 04.06.2018 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.06.2018 07:52

1990-1991 basketbol sezonundayız. Bir önceki sezon düştüğü 2. ligden Tofaş şampiyon olarak çıktı. Tofaş'ın başında Mete Babaoğlu var. Kulüp Başkanı Ersin Taş, Genel Menajer Nedim Karakaş, Antrenör Yardımcısı Altan Kutucu ve ben de takımın kondisyoneri.
Kadro şöyle "Efe Aydan, Pete Williams, Cihangir Başaran, Fatih Özal, Nihat Mala, Tolga Öngören, Suat Olca, Levent Özsimitçi, Murat Konuk, Cihan Uğur, Serdar Çağlan, Levent Saçak.".
Bu kadro o sezon için kendinden beklenmeyen bir performans göstererek, play off'ta finale kalır. Finaldeki rakibi Fenerbahçe olur.
20 Mart 1991'de Bursa'da Fenerbahçe'ye 97-86 yenilir. 22 Mart 1991'de İstanbul Spor ve Sergi'deki maçta Fenerbahçe'yi 61-60 yener. Adana'da 25 Mart 1991'de oynanan üçüncü maçı Tofaş 99-65 kaybeder. Isparta'da ise 27 Mart 1991'de Fenerbahçe'yi uzatmada 76-74 yener.
Son maç ise 29 Mart 1991'de Antalya'dadır. O maçı 68-57 Tofaş kaybeder ve Fenerbahçe play off'u 3-2 kazanarak lig şampiyonu olur.

28 YIL SONRA...

Aradan 28 sene geçer. 2017-2018 basketbol sezonundayız. Lige büyük iddialarla başlamayan, bu yıl Türkiye Kupası'nda (1998-1999 sezonunda Tofaş Türkiye Lig, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonu olduktan sonra; 1999-2000 sezonunda Tofaş Türkiye Lig, Türkiye Kupası Şampiyonu olur) 18 yıl sonra finale kalma başarı gösteren Tofaş, ligde de aynı başarıyı göstererek play off finaline kalır. Tofaş'ın başında Türk basketbolunun saygın isimlerinden ve bir fair play modeli olan Orhun Ene var. Yardımcı Antrenörler ise Yalçın Küçükozan ve Sedat Özyer. Kulüp Başkanı, aynı zamanda Tofaş'ın CEO'su olan Cengiz Eroldu. Genel Menajer 28 yıl önceki Fenerbahçe ile final oynayan takımın oyuncusu, uzun yıllar Tofaş'ın takım kaptanlığını, yardımcı antrenörlüğünü ve antrenörlüğünü yapan Tolga Öngören.
Tofaş'ın bu sezonki kadrosu ise şöyle:
"Barış Ermiş, Pierria Henry, Mert Konuk, Yiğit Arslan, İvan Paunic, Tony Croker, Samuel Mejia, Berkan Durmaz, Efe Beşok, Raymar Morgan, Kenneth Kadji, Emre Tanışan, Çağatay Afşar, Joshua Owens, Muhsin Yaşar."
Takımdaki Mert Konuk ise 28 yıl önce takımda olan Murat Konuk'un oğlu. Ve ne tesadüftür ki, Tofaş play off'ta finali yine Fenerbahçe ile oynayacak.

BİR UYARI

Evet, Tofaş, 28 yıl sonra tekrar Fenerbahçe ile play off finali oynuyor. Önce zaman rövanş zamanı diyorum.
Sonra 25 yıl deplasmanlı liglerde teknik adamlık ve yöneticilik yapmış, spor eğitimi alıp, spor bilimleri alanında master ve doktora yapmış, aynı zamanda da bir üniversitede öğretim üyeliği yapan bir acizane spor adamı olarak şu uyarıda bulunuyorum. 28 yıl önceki hatayı yapmayalım.
28 yıl önce bu takımın kaptanı dahil tüm oyuncuları ve birçok yöneticisi takımın finale kalmanın bu takım için zaten büyük başarı olduğuna inanmış ve tatmin olmuştu. O dönem bu ekibin şampiyonluk hayali yoktu. Bu yüzden şampiyon olamamıştık. Ne demek istediğimi en iyi anlayacak kişi takımın genel menajeri Tolga Öngören'dir.
28 yıl sonra tarih tekerrür olmasın. O paradigmayı kıralım. Bu tür fırsatlar her zaman ele geçmez. Ayrıca, tüm Bursalı sporseverleri final maçlarında Tofaş Spor Salonu'nu doldurmaya davet ediyorum.
Başarılar çocuklar. Siz yeter ki inanın, biz size inanıyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.