Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Troyalı kadınlar

Yazının Giriş Tarihi: 14.10.2017 09:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.10.2017 09:04

Kentimizin önemli değerlerinden biri de Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu. Bu değerimizin yeni oyunu "Troyalı Kadınlar" 17 Ekim Salı günü saat 20.00'de Tayyare Kültür Merkezi'nde yapılacak prömiyerle sahne alıyor.
Jean Paul Sartre'ın 'Troyalı Kadınlar' adlı oyunu, Altuğ Görgü'nün yönetmenliğinde, sahneleniyor. Şiirlerde Füruğ Farahzad imzası var.

Tek perde de sahnelenecek olan oyunda, Müge Açıkdüşünenler, Burcu Sarıgül, Tuba Bayram Böbek, Didem Akın Açık, Işıl Keskin Peynirci, Yüksel Hakverdi, Deniz Gürsucu, Aykan Yılmaz, Fırat Üste, Murat Erten, Serdar Soyer, Mehmet Ali Açıl, Faruk Oğur, Kutlay Akbal ve Kerim Çağrı Zora rol alıyor.
Oyun Azra Erhat'ın deyişiyle, Yunanistanlı ordu ile Anadolulu ordu arasında 10 yıl süren savaşın ardından yaşanan olayları anlatır Savaş kaybedilmiş, erkekler katledilmiştir. Troya'nın kadınları malum sonlarını beklemektedir.

Science Expo

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7.'si gerçekleştirilecek olan Bilim Şenliği şenlik statüsünü aşıyor ve artık "Science Expo" adıyla anılacak.
"Science Expo", "Geleceğin Teknolojileri" ana konseptiyle, 26 - 29 Nisan 2018 tarihlerinde Bursa'da gerçekleştirilecek.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde (BTM), Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan "7. Science Expo Proje Yarışması" hakkında bilgiler verdi.

Bursa OSB ve eğitim

Ülkemizin ilk organize sanayi bölgesi Bursa Organize Sanayi Bölgesi, bölge sınırları içerisinde yer alan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin altyapısının yenilenmesi ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesine katkı sağladı.
Bu katkılarından ötürü Nilüfer İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri Seyfettin Mayık ve Aziz Kayahan ile Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Pınarlı ve Müdür Yardımcısı Coşkun Sabuncu, eğitime sağladığı katkıdan ötürü Bursa OSB Başkanı Hüseyin Durmaz'a bir teşekkür plaketi takdim etti.

Teşekkür plaketini alan BOSB Başkanı Hüseyin Durmaz ise şunları söyledi:

"Mesleki eğitimde köklü bir geçmişe sahip okulumuzun ihtiyaçlarını bir nebze de olsa karşılayabildiysek, ne mutlu bize. Bölge sınırlarımız içerisinde böyle bir eğitim kurumunun yer almasının ne denli önemli olduğunu birçok konuşmamda dile getiriyorum. Bizler için bu denli önemli olan bir kuruma destek olmak çok güzel ve anlamlı. İlerleyen zamanlarda da desteklerimiz süregelecektir"
BOSB'yi kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.