Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSE, Mustafa Karaman ve bürokratlık üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2019 09:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2019 09:28

Bürokrat, bir devlet kurumunda çalışan üst düzey yöneticidir. Siyasetçilerden farklı olarak seçim yoluyla değil, atama yoluyla göreve gelirler.

Mesleki hayatım boyunca çeşitli pozisyonlarda birçok bürokrat tanıdım. Görevden alındıklarında atandıkları yeni pozisyonda takındıkları tavır ortak özellikler taşırdı. Sessiz sedasız kalırlar, suya sabuna dokunmazlar, adeta mesai doldurmak için deyim yerindeyse zaman öldürürlerdi.

Mustafa Karaman TSE Bölge Koordinatörlüğü görevini uzun yıllar yaptı. Daha sonra görevden alındı. Şu anda TSE Başaraştırmacısı olarak görev yapıyor. Mustafa Karaman göre-vinden alındıktan sonra bu alışılmış tavrın dışında bir davranışlar dizisi sergilemeye başladı. Aynı zamanda çok sosyal ve çevresi geniş olan bu isim daha çok adından söz ettirmeye ve bir kenarda oturmak yerine işini her zamanki gibi yapmaya devam etti.
Görevini yapmanın dışında sosyal sorumluluk alanında da birçok konuya el attı.

Koordinatörlüğü döneminde Kalite Şehri Bursa sloganıyla yola çıkıp, Bursa'yı Kalite Şehri yapmaya çalışan Mustafa Karaman bakın sonrasında neler yaptı?
Uludağ Üniversitesi'nden Prof.Dr.Erkan Işığıçok ile birlikte kısa adı Kal Bir olan Kalite Birliği'ni kurdular. Bu kurum tüzüğü gereği her eğitimini ücretsiz vermeye devam ediyor. Üniversite ve çeşitli STK'larla yapılan işbirlikleri sonucu her yıl yüzlerce öğrenci ücretsiz aldığı eğitimlerle kalite ordusuna katılmaya devam ediyor. Kalite Birliği, 2016 yılını Kalite Yılı ilan etti. Bu kapsamda, 44 STK ile işbirliği yapıldı ve 125 organizasyon gerçekleştirdi. Eğitimler, paneller, konferanslar, çalıştaylar düzenledi.

Yine Kalite Birliği tarafından 2017 - 2018 - 2019 yılları, Yerli ve Milli yıllar ilan edildi. 2017 ve 2018 yıllarını projenin tanıtımına, 2019 yılında yaklaşık 150 etkinlikle, projenin başarıya ulaşması hedeflendi.
Bu arada Mustafa Karaman'ın koordinatörlüğünde Milli Ses Ver Projesi hayata geçirildi. Burada "Yerli Üretim, Yerli Tüketim, Milli Sertifikasyon ve Tüketici Bilincinin artırılması" hedeflendi. Yerli üretimin her alana yaygınlaştırılması, yerli ürünlerin tüketilmesine özendirme, standartlar alanında milli sertifikasyona yönlendirme ve tüketici bilincinin artırılması için çeşitli projeler hayata geçirildi.

Mustafa Karaman ayrıca Bursa'ya katma değer sağlamaya çalışan Bursa Platformu kurucuları arasında yer aldı, çalışmalarına katkı koydu. Kalite konularında yerel gazetelerde yazılar yazarak bu konuda bilinçlendirmeye katkı koymaya çalıştı.

Evet, Mustafa Karaman görevinden alınmış alışık bürokrat davranışı sergilemedi. Her zamanki gibi işini en iyi şekilde yapmaya çalıştı.
Doğduğu, büyüdüğü, okuduğu ülkeye hizmet etmeye devam etti. Bu konuda da adeta br model oluşturdu. Kendisini kutluyorum. Görevinden alınan tüm bürokratlara bu modeli incelemelerini öneriyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.