Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSE ve kalibrasyon konusu

Yazının Giriş Tarihi: 19.11.2016 00:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.11.2016 00:49
Kalibrasyon gerek bilimsel çalışmalarda, gerekse üretimin ve tüketimin her alanında önem taşıyan bir konu. 
Bu konu Bursa 43 Paydaş tarafından organize edilen  “2016 Yılı Kalite Yılı” etkinliğinde de masaya yatırıldı.
Konuyla ilgili olarak “Üretim Sektöründe ve Sosyal Hayatta Kalibrasyon Maliyet Analizi” konulu bilgilendirme semineri Bursa Ticaret ve Sanayi Odası(BTSO) konferans salonunda yapıldı.



Semineri TSE Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Yazar verdi. Doğan Yazar, doğru kararların ancak güvenilir verilere bağlı olarak verilebileceğini, kalibrasyonun üretim sektöründe daha büyük maddi kayıplara fırsat vermemek için temel bir ihtiyaç olduğunu, bunun günlük sosyal hayatımızda da bizi doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen bir durum olduğunu ifade etti. 
Programa katılanlar arasında TSE Bursa İl Koordinatörü Mithat Kaleoğlu, TSE Bursa Belgelendirme Müdürü Asu Kornoşor, TSE Bursa Kalibrasyon Müdürü Alp Kerem Küleri, TSE Bursa Araç Proje Müdürü Hakan Karaçengel, Kalite Birliği Derneği(KALBİR) Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok ve TSE Başaraştırmacısı Mustafa Karaman da vardı.
Ayrıca çok sayıda  kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, ticaret ve sanayi odaları ile organize sanayi bölgelerinin ve firmaların kalite temsilcileri de katılım sağladı.

Olgun Gençlik Merkezi

Nilüfer Belediyesi’nin 55 yaş ve üstü vatandaşların sosyal faaliyetlerde bulunması amacıyla 
Altınşehir Mahallesi’nde yaptığı Olgun Gençlik Merkezi, 21 Kasım Pazartesi günü açılıyor. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bu mekan, inanıyorum ki açılış tarihinden itibaren belli yaş gruplarının buluşma noktası olacak” dedi.

MESS ve ‘Altın Eldiven’



Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), bu yıl 2’nci kez düzenlediği Altın Eldiven ve Altın Öneri İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Yarışmaları  sonuçlandı.
Ödül töreni. 16 Kasım 2016 Çarşamba yapıldı. Toplam 135 başvuru arasından Altın Eldiven yarışmasının 3 kategorisinde birinciliği elde eden işyerine, Tavsiye Edilen Uygulamalar kategorisinde 10 işyerine; Altın Öneri yarışmasında ise 15 uygulamaya olmak üzere toplam 28 ödül sahiplerini buldu. 
Altın Eldiven’de,  Kerim Çelik Mamulleri, Tofaş ve Valfsel Armatür, kategorilerinin birincisi olarak ödüle layık bulundu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.