Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜBİTAK ortaokul ödül töreni

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2017 04:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2017 04:40

TÜBİTAK her yıl ortaokul öğrencileri arasında temel bilim alanlarında Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenliyor.
Bu yıl 11. Bursa Bölgesi Ödül Töreni UÜ Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Törene Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Proje Bursa Bölge Koordinatörü UÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özkan, UÜ Proje Yönetim Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Şehnaz Baltacı Göktalay, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların yöneticileri ve öğretmenleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Yarışmaya Bursa bölgesini kapsayan Balıkesir, Bursa, Bilecik, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya ve Yalova illerinden toplam 322 proje başvurdu. Jüri tarafından titizlikle değerlendirilen projelerden 50 tanesi Uludağ Üniversitesi'ndeki sergiye davet edildi. 3 günlük sergi süresi boyunca jüri tarafından Eskişehir'de yapılacak olan büyük final yarışması için 8 finalist proje belirlendi.

Birincilik ödülünü kazanan öğrenciler, Eskişehir'de gerçekleştirilecek olan final töreninde yarışmaya hak kazandı.
Yarışmada birinci seçilen öğrencilerin isimleri ve dereceye girdikleri kategoriler şu şekilde açıklandı:
"Ceylin Afacan, Suat Melis Kundakçı (Biyoloji), İbrahim Faruk Ceylan, Ceren Macit (Fizik), Zeren Kılıç (Kimya), Halil İbrahim Kanpak, Azra Giray, Pelinsu Topaloğlu, Serda Aydemir (Matematik)"
Tüm katılımcıları gönülden kutluyorum.

Dünya barışı için

Onur Market, İstanbul ve Bursa'daki ilkokul öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirdiği "Hayalindeki Dünya Barışını Çiz" konulu resim yarışmasının Bursa ayağında dereceye girenleri ödüllendirdi.
Merinos AKKM'de gerçekleştirilen ödül törenine Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran ve çok sayıda öğrenci ile veli katıldı.

BUSMEK Amerika'daydı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK), Amerika Maryland eyaleti Baltimore şehrinde, Kuzey Amerika İslami Camiası (ICNA - Islamic Circle Of North America) ile Müslüman Amerikalılar Topluluğu (MAS - Muslim American Society) tarafından organize edilen ve bu yıl 42.'si gerçekleştirilen fuardaydı.
Fuar alanındaTürk İslam sanatları sadece BUSMEK standında vardı.
Diyanet Merkezi (Diyanet Center of Amerika) Direktörü Yaşar Çolak'ın da ziyaret ettiği BUSMEK standı, fuar ziyaretçilerinden tam not aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.