Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜGİAD BURSA faaliyetlere başladı

Yazının Giriş Tarihi: 21.12.2018 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.12.2018 08:11

Ülkemizin güçlü STK'larından TÜGİAD, genç işadamlarının liderlik vasıflarını, sosyal sorumluluklarını ve ortak hislerini geliştirerek ülke çapında tüm toplumun sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunmak, hem bireysel hem de sosyal gelişimi sağlamak ve kamuoyunun ilgisini çekmek için 1986 yılında Cefi Kamhi başkanlığında kuruldu.
Türkiye çapında 870 üyesi olan TÜGİAD; 60'tan fazla sektörü temsil eden, ortalama 35 yaşında olan işadamlarını, üreticileri ve dünya çapında 100 ülkeye ihracat yapan ihracatçıları kapsıyor. Ayrıca TÜGİAD üyeleri, yıllık 18 milyar dolarlık ihracat ve yıllık 23 milyar dolarlık ithalat ile ağırlıklı olarak dış ticaretle uğraşıyor.
TÜGİAD, aynı zamanda Türkiye'yi G20 Genç Girişimciler İttifakı'nda (YEA) temsil etmenin yanı sıra, Avrupa'da 11 ülkeden 300 binden fazla girişimciyi temsil eden JEUNE Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor.
Bunun dışında TUGİAD, 84 ülkeden 200.000 Genç İş Kadını ve Adamını hedef alan MAME (Akdeniz - Afrika - Ortadoğu Genç Girişimciler Ağı)'nın kurucusu ve yönetim kurulu üyesi.
1993 yılından beri Brüksel'de daimi bir temsilcisi bulunan TÜGİAD günümüzde, Avrupa seviyesinde 45.000 genç girişimciyi temsil eden YES'in başkan yardımcısı.
TÜGİAD'ın bugüne kadar başkanlığını yapan iki Bursalı isim Muharrem Yılmaz ve Murat Coşkunkan oldu.

TÜGİAD BURSA ÜZERİNE

TÜGİAD'ın Bursa Şubesi de 13 Kasım 2000 yılında kuruldu. TÜGİAD Bursa Şubesi'nin kurucuları Faruk Aslanoba, Muharrem Yılmaz, Kemal Beysel, Yılmaz Küçükçalık ve Turgut İnal'dan oluşuyordu. Kurucu başkanlığını Faruk Aslanoba yaptı.
Şu anda TÜGİAD Bursa Şubesi'nin başkanlığını 11. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Tabaklar yapıyor. TÜGİAD Bursa Şubesi'nin 11. Dönemi 18 Yönetim Kurulu Üyesi, 6 da Denetim Kurulu olmak üzere 24 kişiden oluşuyor. Ayrıca 8 Çalışma Grubu faaliyetlere başladı.

BAŞKAN TABAKLAR NE DEDİ?

TÜGİAD Bursa Şubesi'nin Genel Merkez Dernek tüzüğünde yer alan amaçlar doğrultusunda, öncelikle şube üyeleri nezdinde bu amaçlara ulaşma adına çalıştıklarını hatırlatan Ersoy Tabaklar şunları söyledi:
"Yeni dönemde de yine TÜGİAD'ı Bursa'da temsil etmek, üye ziyaretleri gerçekleştirmek, yeni üye kazanımı sağlamak, üst düzey konuşmacıların davet edildiği 'TÜGİAD Buluşmaları' düzenlemek, akademik çevreler ile ortak projeler düzenlemek, sosyal sorumluluk projeleri düzenlemek veya projelerde yer almak, TÜGİAD Akademi toplantıları düzenlemek, üyeler arası ticari işbirliğinin geliştirilmesine yönelik faaliyetler gerçekleştirmek gibi hedeflerimiz var ve bu doğrultuda da çalışıyoruz. Üye İlişkileri ve Üyelik Geliştirme Çalışma Grubu, TÜGİAD Bursa Akademi, AR-GE ve İhracat Geliştirme Çalışma Grubu, Kurumsal İletişim Çalışma Grubu, Sponsorluk ve Bağışlar Çalışma Grubu, Etkinlikler ve Sosyal Faaliyetler Çalışma Grubu, Otomotiv ve Makine Sektör Çalışma Grubu, Tekstil Sektör Çalışma Grubu olmak üzere 8 Çalışma Grubu oluşturduk ve hemen faaliyetlerimize başladık .
Ayrıca TÜGİAD Bursa Şubesi üyelerinin temsil ettiği firmaların 50 tanesinin, BTSO'nun 2017 yılı için açıkladığı İlk 250 Büyük Firma listesinde yer alması bizleri son derece mutlu etmektedir. Ancak biz bunlarla yetinmiyor ve çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz."
TÜGİAD BURSA Şubesi'ne çalışmalarında başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.