Hava Durumu

TÜGİAD ve TÜGİAD Bursa

Yazının Giriş Tarihi: 20.03.2021 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.03.2021 08:02

1971'de TUSİAD kuruluşu ile başlayan sanayi ve iş insanlarının örgütlenme süreci, 1978'de ülkemizin ikinci SİAD'ı ve Anadolu'nun ilk SİAD'ı olan BUSİAD ile devam etti.

Süreçte SİAD'lar çoğalırken, 13 Ekim 1986 tarihinde, rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın desteğiyle ve Cefi Kamhi'nin başkanlığında TÜGİAD(GİAD), Türkiye Genç İşadamları Derneği kuruldu. İlk çalışmalarını Mecidiyeköy'de Cefi Kamhi'nin ailesine ait dükkandan bozma bir büroda sürdürmeye başladı. Bu organizasyonda bir diğer kritik isim de Murat Bekdik'ti.

TÜGİAD VE BURSA BULUŞMASI

Dernek kuruluşunun ardından genişlemeye çalıştı. Bu noktada İstanbul dışına açılmaya karar verildi. 1989'da Bursa'da isim arayışında Orhan Kefeli, Celal Beysel'i önerdi. Murat Bekdik ve Orhan Kefeli Bursa'ya geldi. Celal Beysel ile bir araya geldiler. Bu ilk buluşma Cafeman da gerçekleşti. O toplantıya Orhan Gençoğlu, Ergun Ete, Faruk Aslanoba gibi isimler de katıldı. Ve hep birlikte TÜGİAD'a üye oldular. Celal Beysel de TÜGİAD Bursa Temsilcisi oldu. Süreçte TÜGİAD'a Muharrem Yılmaz, Şenol Şankaya, Kemal Beysel, Hakan Örüç, Vehbi Varlık, Kemal Gürsel, Murat Coşkunkan, Murat Alkan gibi isimler de katıldı.

TÜGİAD BURSA KURULUYOR

Daha sonra TUGİAD Bursa Şubesi de 13 Kasım 2000 tarihinde Muharrem Yılmaz öncülüğünde Kemal Beysel, Yılmaz Küçükçalık ve Turgut İnal tarafından Faruk Aslanoba başkanlığında kuruldu.

TUGİAD Bursa Şubesi'nde kuruluşundan bu yana sırasıyla Faruk Aslanoba, Murat Alkan, Hakan Örüç, Murat Coşkunkan, Ali Şakir Tatveren, Baran Çelik, Gökhan Onur ve Onur Özkul, Ersoy Tabaklar Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Murat Coşkukan'ın başkanlığı döneminde Yalın Enstitü olarak, III. Yalın Zirve'yi birlikte organize ettik.

Perşembe günü Almira Otel'de TÜGİAD Bursa Şubesi 12. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Bu genel kurulda mevcut başkan Ersoy Tabaklar, tek liste ile girilen genel kurulda görevini Ahmet Parseker'e bıraktı.

Toplantıya katılanlar arasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TÜGİAD Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, Rumelisiad Genel Başkanı Ömer Kumova, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, BUİKAD Başkanı Oya Eroğlu gibi isimlerde vardı.

Kentimizin siyaset ve iş dünyasından yakından tanıdığı BTSO eski Meclis Başkanı İlhan Parseker'in oğlu Ahmet Parseker de babasının yolunda ilerliyor. Yolculuğu hayırlı olsun.

Yeni yönetim ve denetim kurulu şu isimlerden oluştu:

"Ahmet Parseker, Hasan Keskin, Onur Özselek, Nur Gül Arslan, Mesut Meriç, Nuri Cem Erbak, Yasemin Yeşilova, Sadi Cem Türkün, Erol Akbaş. Denetleme Kurulu: Gökçe Belge, Şeyma Özçimen, Ertan Çeçener."

Önce sevgili Ersoy Tabaklar'a bugüne kadar yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum. Sonra TÜGİAD Bursa Şubesi'nin yeni başkanı Ahmet Parseker'i kutluyor, yeni yönetime başarılar diliyorum.

BİR NOT

Bu arada daha önce Celal Beysel ile başlayan TÜGİAD Genel Merkezi yönetimindeki ilk Bursalı ismi takiben, Muharrem Yılmaz, Murat Coşkunkan, Anıl Şohoğlu gibi isimler TÜGİAD Genel Başkanlığı yaptı.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Nilüfer Çevikel de Aralık 2020'de Türkiye Genç İş Adamları Derneği Başkanı seçildi. Böylece Nilüfer Çevikel TÜGİAD'ın tarihinde seçilen ilk kadın genel başkanı oldu. Sanıyorum TÜGİAD'daki Genç İş Adamları sıfatının, Genç İş İnsanları olarak değişme vakti de geldi. Bu da sanırım Nilüfer Hanıma nasip olacak.

Evet, TÜGİAD Bursa'ya başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.