Hava Durumu

TÜKD Bursa'dan Aysel Gürel'e ödül

Yazının Giriş Tarihi: 13.03.2021 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.03.2021 07:42

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ülkemizin saygın STK'larından biri. Dernek 19 Aralık 1949 tarihinde ülkemizin ilk üniversite mezunu kadınları tarafından Prof. Dr. Sara Akdik başkanlığında hayata geçirildi.

Bu derneğin Bursa Şubesi ise 22 Şubat 1990 tarihinde Eczacı Aytaç Toker tarafından kuruldu. Dernek uluslararası veya ulusal düzeyde herhangi bir mesleki alanda veya sivil toplum alanında yaptıkları çalışmalarla kadın algısını yücelten, kadının ekonomik, sosyal veya politik statüsünü güçlendiren, kadınların öne çıkmasını sağlayarak dikkate değer başarılar kazanmış kadınlara, her yıl "Önder Kadın Ödülü " veriyor.

Bu yıl , "Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü'ye "Önder Kadın Ödülü", Sümerelog Muazzez İlmiye Çığ'a da "Yaşam Boyu Onur Ödülü " verildi.

Ayrıca bu yıl şubelerin bulunduğu yerlerde de "Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülü " verilmeye başlandı. "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü"nde derneğin 26 şubesinde ödüller verildi.

TÜKD Bursa Şubesi de "2021 Yılı Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülü"ne Bursa Nilüfer Kadın Korosu'nun gönüllü şefi Dr. Aysel Gürel 'i layık gördü. Ödül yönetim kurulu tarafından pandemi kurallarına uygun bir törenle takdim edildi.

TÜĶD Bursa Şubesi YKB Ayla Efe "Bursa Nilüfer Kadın Korosu'nun gönüllü şefliğini yürüterek verilen konserlerin gelirlerini sosyal projeler için sivil toplum kuruluşlarına ve hayır kurumlarına bağışlayan, gönüllü kültür elçimiz olarak yurt dışında verilen konserlerle Türk müziğini ve kültürünü tanıtan, milli ve yerel konularda eserlerle kadının statüsünü güçlendiren ve kadın algısını yücelten Dr. Aysel Gürel'i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz." dedi.

Dr.Aysel Gürel'i kutluyorum.

BOSİAD GELECEĞİNİ ARIYOR

Ülkemizin ilk Organize Sanayi Bölgesi olan Bursa OSB bünyesindeki firmalar, 10 Ağustos 2011 yılında bir girişim başlatarak kısa adı BOSİAD olan Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği'ni kurdu. Mustafa Barutçuoğlu başkanlığında kurulan dernek kurucuları şu isimlerden oluşuyordu:

"Mustafa Barutçuoğlu, Erol Özkayan, Hüseyin Durmaz, İlker Oral, Mehmet Köristan, Muhammet Etkeser, Ali Hadi Türkay, Yavuz Yiğit, Faik Çelik, Ahmet Parseker, Ali Yükselen, Osman Yılmaz, Vehbi Varlık, Abdullah Bayrak, İhsan İpeker, Dr. Nazım Serhatlı ve Tayfur Coşkunüzer"

2011 yılında 17 kurucu üye ile yola çıkan BOSİAD, şu anda 175 üye sayısına ulaştı.

Bu yıl BOSİAD'ın 10. yılı. BOSİAD, geleceğini üyeleriyle birlikte tasarlayabilmek amacıyla 10. yılında bir Arama Konferansı gerçekleştiriyor.

Yönetim Kurulu Başkan yardımcılarından İhsan İpeker'in yürütücülüğünde sadece derneğin değil, Bursa OSB'nin gelecek 10 yılını da değerlendirecek olan BOSİAD, Arama Konferansı'ndan elde edilecek çıktıları, Derneğin 29 Nisan'daki 6. Olağan Genel Kurul'da üyeleriyle, 10 Ağustos'taki kuruluş yıldönümünde de kamuoyu ile paylaşacak.

BOSİAD'ın geleceğini inşa etmeye hazırlandıklarını dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Çağan, böylece ortak görüş yaratmayı, ortak sorunlara çözüm bulmayı, daha iyiye ulaşmak, gelişmek için neler yapılması gerektiğini belirlemeyi ve ortak hedefler seçmeyi hedefliyoruz, diyor.

İş dünyasının enstrümanları STK'larda da kullanmak önemli. BOSİAD'a başarılar ve kolaylıklar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.