Hava Durumu

Tunakan'dan, Şakir'e görev teslimi

Yazının Giriş Tarihi: 07.04.2021 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.04.2021 08:03

BALKANTÜRKSİAD'da pazartesi günü genel kurul vardı. Dört yıldır başkanlık görevini sürdüren Berat Tunakan, bu görevi dört yıldır birlikte çalıştığı Başkan yardımcısı Fatih Şakir'e bıraktı. Bu satırları yazarken şunlar aklıma geldi.

Yaşam ilginçtir. Sevgili Berat Tunakan ile dostluğumuz 70'li yıllarda basketbol sahasında başladı. O Oyak Renault'ta ben de Makospor'da basketbol oynuyordum. Laf aramızda ben sıradan, o iyi bir basketbolcuydu. O günden bu yana dostluğumuz devam etti.

1996 yılıydı. ANAP'ın il yönetimine Berat Tunakan girmişti, yönetimdeki diğer isim ise Murat Şakir'di. Aradan uzun yıllar geçti. Dört yıl önce Berat Tunakan, BALKANTÜRKSİAD başkanı seçildi. Listesinde bu sefer Murat Şakir'in oğlu Fatih Şakir vardı. Dört yıl Fatih Şakir başkan yardımcılığı görevini sürdürdü. Pazartesi günü de Berat Tunakan, Başkanlık görevini Fatih Şakir'e devretti.

GENEL KURULDAN NOTLAR

BALKANTÜRKSİAD'ın genel kuruluna protokol ve STK'lardan ilgi büyüktü. AK Parti Milletvekilleri Refik Özen ve Atilla Ödünç, CHP Milletvekilleri Yüksel Özkan, Erkan Aydın, Şanlıurfa'da olduğu için genel kurula katılamayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yerine BBŞB Başkan Yardımcısı Murat Demir ve birçok STK temsilcisi katıldı.

Genel kurulda tek liste olmasına rağmen üye katılımı da yüksek oldu. Divan Başkanlığı'nı Vehbi Varlık yaptı.

BERAT TUNAKAN NE DEDİ?

Berat Tunakan, görevini Fatih Şakir'e bırakırken duygusal bir konuşma yaptı. Konuşmasında dört yıllık süre içinde yaptığı çalışmaları aktardı ve özetle şunları söyledi:

"Sivil toplum kuruluşlarındaki çalışmaların gönüllülük esasına dayandığını ve görev yerleri olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz iki dönemdir ekip halinde çalışarak hep bir şeyler üretmenin gayretinde olduk. Makamlar gelip geçici ve biz büyük bir aileyiz. Ailemizin daha da güçlenmesi için gayret içinde olduk. Biliyoruz ki 400 üyemizin tamamının ortak paydası BALKANTÜRKSİAD.

Bu iki dönemde biz görev yaptık, bugün itibariyle eski arkadaşlarımız ile birlikte yeni arkadaşlarımız da yönetim kurulumuzda görev alacaklar. Onlar da camiamıza hizmet etmek gayesiyle çalışacaklar. Makamların kişilere bir şey vermemesi, bilakis kişilerin makamlarına uygun görevlerini yerine getirmeleri gerekiyor."

FATİH ŞAKİR NE DEDİ?

Fatih Şakir görevi devraldıktan sonra bugüne kadar BALKANTÜRKSİAD'a katkı koyanlara teşekkür etti. Yeni dönem için projelerini de şu başlıklar altında topladı:

"İhracatın arttırılması, İş dünyasına girmek isteyen genç girişimcilerin desteklenmesi, İş dünyasında kadın girişimci ve yönetici sayısının arttırılması, Üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, Şehrimize yeni üniversiteler kazandırılması, meslek liseleriyle de işbirliği yapılarak, nitelikli eleman ihtiyacına yönelik çözümler üretilmesi, Balkan Kütüphanesi kurulması, Yurt içi Sinerji Toplantılarımıza devam ederken, yurt dışı Sinerji Toplantıları'nın da hayata geçirilmesi."

YENİ YÖNETİM

BALKANTÜRKSİAD'ın yeni yönetimi şu isimlerden oluşuyor:

"Fatih Şakir, İskender İskenderoğlu, Süleyman İnan, Seçil Bulcan Ürküt, Rıdvan İşbaşaran, Ümit İşmen, Ali Sayın, Baha Boztekin, Basri Açıkgöz, Sabriye Şen, Ali Türkün, Cömert Kayıra, Hakan Kızılırmak, Osman Güler, Erhan Altun, Alp Kesercioğlu, Engin Bayram, Ersan Türkdönmez, Ersoy Tabaklar, Muammer Ballı, Burak Bozkaya, Emel Pekcan, Volkan Göral, Fatma Akalp, Gökhan Altay, Mümin Akgün, İbrahim Özcan, Özcan Örs, Merve Efe, Salih İpekli."

BALKANTÜRKSİAD'ın yeni yönetimine başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.