Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turgay Erdem'den çözüm odaklı öneri

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2019 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2019 08:09

Ülkemizin en önemli konusu herkesin dilinden düşürmediği eğitim konusu. Siyasetçilerimizin iktidarından muhalefetine dilinden düşmeyen tek şey yüksek teknolojili üretim. Ama bu konuda verilen teşvik ile değil, eğitim ile ilgili bir konu. Nitelikli öğrenci yetiştirilmesi önem taşımakta.
Bunun sağlanması noktasında da öğretmenin niteliği kadar fiziksel koşullarda, teknik donanımlar da önem arz ediyor.
Geçtiğimiz günlerde Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, şube müdürleri ile birlikte Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'e "Hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.
Ziyarette sırasında gelişen sohbet içinde konu ağırlıklı olarak, nüfusu sürekli artan Nilüfer'deki devlet okulu ihtiyacı konusunu gündeme getirdi. Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Tüfekçi, ilçedeki okul planlamalarının revize edilmesi gerekliliğinin doğduğuna dikkat çekerek "Mevcut okulların modernizasyonunu da sağlamayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.
Bu konu üzerine Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, ilçede nüfusu artıran kentsel dönüşüm çalışmalarının da etkisiyle Nilüfer'de nüfus artışının sürdüğüne, bu durumun da devlet okulu ihtiyacını artırdığına dikkat çekerek şöyle devam etti:
"Özellikle seçim sürecinde bir araya geldiğimiz vatandaşlarımız, yoğun bir şekilde devlet okulu ihtiyacını dile getirdi. Bu konu artık ilçemizde çözüm bekleyen önemli bir sorun olarak önümüzde durmaktadır. Okulların inşaatını üstlenmek isteyen hayırseverlerimiz de var. Ancak uygun arsa seçimi ve tahsisi konusunda kurumlar arasında ortak çalışma yapmamız gerekiyor. Yeni dönemde bu ihtiyacı, Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yapacağımız kapsamlı çalışmalarla karşılamak istiyoruz. Bu sonuçta hepimizin sorumluğunda olan bir konu."
Ziyarette ayrıca, kapanan çok sayıdaki eski köy okulunun yeniden işlevsel hale getirilmesi için yapılabilecek çalışmalar da ele alındı. Mülkiyetleri halen Milli Eğitim Bakanlığı'nda olan bu yapıların, mutlaka işlevsel hale getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Turgay Erdem "Merkeze uzak mahallelerimizde atıl durumda bulunan bu binaları, mahalle sakinlerinin en verimli şekilde faydalanabileceği sosyal aktivite, eğitim ve üretim merkezleri haline getirmek istiyoruz. Belediyemizin bu konudaki taleplerinin yeniden değerlendirilmesinin hemen ardından uygulama aşamasına geçebilmeyi umuyorum" dedi.
Evet, bu eğitim ile ilgili sorunlarımızın çözümünde artık yerel yönetimlerle, Milli Eğitim Bakanlığı ciddi bir işbirliği içine girmesi ile yaratılacak sinerji gerçekten değerli. Artık, şu siyasi sürtüşmeleri bir kenara bırakıp, kentimize değer katacak eğitim sorunumuza bir nebze de olsa çözüm olacak konuları elbirliği ile çözelim.
Ben buradaki olumlu yaklaşımından ötürü Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'i kutluyorum.

ABD'YE 'NOT' YANITI

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti Genel Merkezi'nde saat 16.15'te başlayan toplantı yaklaşık iki saat sürdü. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü İstanbul kararının ardından YSK'ya yönelik eleştirilere tepki gösterdi. Çelik, "Türkiye'de seçim sonuçlarına müdahale gibi açıklamalardan kaçınmak, kullanılan dile özen gösterilmesi gerekir. Demokrasinin olmadığı ülkelerde seçim tekrarlanmaz. YSK mazbatayı birinden alıp diğerine vermedi. Sandıkların tamamı sayılsaydı farklı tablo çıkacaktı. Bir oy farkla kazansa bile başımızın üstünde diyeceğiz. YSK'nın kararı milli iradenin tayin edilmesinden yanadır" dedi. Ömer Çelik, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı 'İstanbul'da seçimin tekrarlanmasını not ediyoruz' açıklamasına da yanıt verdi. Çelik, "İstanbul'daki seçim meselesiyle bu kadar ilgili iken, demokrasi konusunda bu hassasiyeti gösterirken Venezuela'da askeri darbe çağrısı yapmaları, seçilmiş kişileri askeri darbeyle uzaklaştırma çabalarını bütün dünya not ediyor" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.