Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Metal ile kahvaltı

Yazının Giriş Tarihi: 05.10.2017 07:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.10.2017 07:09

Bugün Bursa'da, metal işkolu ile ilgili olarak kentimizi yakından ilgilendiren toplusözleşme görüşmeleri başlıyor.
Bu konu ile ilgili olarak dün Türk Metal yöneticileri ile bir grup gazeteci bir araya geldik. Sendika temsilcilerinden hazırladıkları gazete ve dergi aracılığıyla ve de sözlü olarak yeni dönem taleplerini dinledik.
Kahvaltımızda Türk Metal 1 No'lu Şube Başkanı Recep Tan, Emek Şube Başkanı Nizamettin Bilik, Tofaş Şube Başkanı Şakir Can, Osmangazi Şube Başkanı Mesut Erdem, Gemlik Şube Başkanı Kemal Durmaz vardı.
Öncelikle bugün başlayacak olan toplu iş görüşmelerinin başta ülkemiz, işçimiz ve işverenimiz için hayırlı olmasını diliyorum.
Ayrıca Türkiye'nin adeta bir sırat köprüsünden geçtiği bu dönemde, sürecin kazasız belasız geçmesini de arzuluyorum.

UİB ve Alibaba.com

Uludağ İhracatçı Birlikleri 'nde(UİB), bugün Alibaba.com: İhracatta E-Dönüşüm Semineri var.
UİB ve Alibaba.com organizasyonu 11.00 - 13.00 arasında gerçekleşecek. Etkinlik E-Glober'ın CEO'su Orkan Aytulun, Alibaba.com Türkiye Ülke Müdürü Cüneyt Erpolat'ın konuşmaları ve sunumları ile renklenecek.

BBDSO, Carmina Burana ile sezon açıyor

Bu akşam kentimizin gururu Bursa Devlet Senfoni Orkestrası "Sezon Açılış Konserini" Carl Orff'un ölümsüz eseri "Carmina Burana" ile gerçekleştirecek.
Orkestrayı ise daimi şefimiz Dağhan Doğu yönetecek. Bilindiği gibi Carmina Burana, çoğu bölümleri Ortaçağ Latincesi ve bazı bölümleri de Ortaçağ Almancası ve Provens dilleri kullanılarak yazılmış 318 şarkıdan aktarılmış, ortaçağın en büyük ve en tanınmış edebi eseri.
Alman besteci Carl Orff tarafından 1937'de librettosu yazılarak bestelenen müzik özellikle "o fortuna" (ah kader!) bölümü kulaklarda yer etmiştir.
Carmina Burana, İstanbul D.O.B. solistleri Esra Abacıoğlu Akcan (soprano), Kaan Buldular (kontrtenor), Gökhan Akyüz (bariton) ve İ.D.O.B. korosunun sesinde hayat bulurken, U.Ü. Devlet Konservatuarı'nın çocuk korosu da eserin bir bölümünde yer alacak. BBDSO'ya iyi sezonlar diliyorum.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.