Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye-AB, fırsat ve köprüler

Yazının Giriş Tarihi: 10.07.2019 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.07.2019 08:35

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi kapsamında bir proje hazırladı. 'Türkiye ve AB Arasında Otomotiv Sektöründe Fırsatlar Bulmak ve Köprüleri Kurmak' adlı projenin açılış toplantısı BTSO Ana Hizmet Binası'nda gerçekleştirildi.
Bu proje kapsamında otomotiv sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin dış ticarette ve ilgili AB politikaları konusunda uzmanlaşmaları hedefleniyor. Projenin ortakları Türkiye'den Kilis Ticaret ve Sanayi Odası; Avrupa'dan ise Polonya Ticaret Odası ve Macaristan Bács-Kiskun County Ticaret ve Sanayi Odası.
AB mevzuatı kapsamında, Hazine-Maliye Bakanlığı'na bağlı, Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından yapılan değerlendirme sonucu kabul edilen proje yaklaşık bir milyon lira bütçeye sahip. Söz konusu bütçenin yüzde 80'ini AB tarafından sağlanan hibe desteği oluşturuyor.


Proje açılış toplantısında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gülmez, Bursa'nın 50 yılı aşan üretim tecrübesiyle Türk otomotiv endüstrisine büyük güç kattığını belirterek şunları söyledi:
"Uzun yıllardır Bursa'nın ihracat alanındaki en büyük sektörü olmayı başaran otomotiv sektörü, yıllık 9 milyar dolara yaklaşan ihracat performansına sahip. Söz konusu ihracatın yüzde 70'ten fazlası Avrupa Birliği ülkelerine yapılıyor."
Avrupa ve Türk iş çevrelerinin entegrasyonunu teşvik etmek genel amaçları doğrultusunda hazırlanan proje kapsamında 15'i kadın 100 girişimci seçilecek. Seçilen girişimciler için dış ticaret ve girişimcilik eğitimleri, otomotiv endüstrisiyle ilgili AB müktesebatı eğitimleri, çevre sorunları ve fikri mülkiyet hakları seminerleri verilecek.
Ayrıca Kilis Ticaret ve Sanayi Odası'nda 25 firma için girişimcilik, çevresel prosedürler ve sürdürülebilir kalkınma seminerleri gerçekleştirilecek. Değerlendirme sonucu girişimciler ayrıca Polonya ve Macaristan'da düzenlenecek olan ikili iş görüşmesi organizasyonlarına katılacak.​

ALTIN KARAGÖZ BAŞLADI

Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda başladı. 29 ülkeden gelen konuklar, açılış gecesi yaptıkları 3'er dakikalık gösterilerle sanatseverlere unutamayacakları bir akşam yaşattı.
Başkan Alinur Aktaş, "Altın Karagöz; dünyanın farklı ülkelerinden gelen ve yaşayan kültürün halk dansları olarak dünyaya yansımasının adıdır. Altın Karagöz; dünya halklarının yarışma konseptinden öte kültürlerini özgürce sergileyebildikleri bir platformdur." diye konuştu.


Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik ise yaptığı konuşmada, yarışmaya katılan 700 dansçının kardeşliğin, el ele vermenin ne kadar eşsiz bir duygu olduğunu herkese hatırlatacağını kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.