Hava Durumu

Türkiye Kooperatifler Fuarı ve Bursa

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2019 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2019 08:29

Ülkemizde kooperatifçiliğin geliştirilmesi, kooperatif ürünlerinin tanıtımı ve bu alanda bir farkındalık oluşturularak kooperatifler aracılığıyla iç ve dış ticaretin geliştirilmesi amacıyla Ticaret Bakanlığı tarafından 2012 ve 2017 yıllarında iki ayrı kooperatifler fuarı düzenlenmişti. Bu fuarın üçüncüsü, 5-8 Aralık 2019 tarihleri arasında Ankara Ticaret Odası Congresium Fuar Merkezi'nde düzenlendi.
Fuarın bu yılki teması "Kooperatiflerin Küre-sel Ekonomideki Yeri" olarak belirlendi. "Bir- likte üretim, birlikte büyüme" mottosu ile Ti-caret Bakanlığı tarafından organize edilen Türki- ye Kooperatifler Fuarı, büyük bir ilgi gördü.
Fuarın amacı; 8 milyona yakın ortağını milli ekonomiye dahil eden, yerli ve yerinde üretim yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan kooperatiflerimizin yerli ve yabancı sektör ve e-ticaret temsilcileri ile aynı çatı altında buluşarak ürünlerini tanıtması ve bu sayede küresel ticarette yer almasını sağlamaktı.
Açılış konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, fuardaki stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. Bursa Koza Tarım Satış Kooperatifleri Birliği standında ipek üretimiyle ilgili bilgi alan Oktay, bu üretimin tüm dünyaya duyurulması gerektiğini söyledi.
Bu arada bir ara Fuat Oktay ile konuşma fırsatı yakalayan Yıldırım Kadın Girişimi Ve İşletmesi Kooperatifi Kurucu Başkanı Filiz Çilingir çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Fuarda Bursa'dan da çok sayıda kooperatif vardı. Bunların bazıları Bursa Koza Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, Marmarabirlik, Çağdaş Eğitim Kooperatifi, Bosch Çalışanlar Kooperatifi, Yolören Kooperatifi, Yıldırım Kadın Girişimi Kooperatifi , Zeyniler Kooperatifi, Oylat Kadın Kooperatifi, Tirilye Tarım Kooperatifi, Dağkadı Kadın Kooperatifi'ydi.

ÇEK'E YOĞUN İLGİ

Kooperatifçilik Fuarı'na katılan Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin standında büyük ilgi vardı. Ülkemizin ilk eğitim kooperatifi ve sosyal kooperatifçilik modeli olan ÇEK fuarda güzel bir stant açtı. ÇEK Başkanı Buğra Küçükkayalar başkanlığında bir ekip 4 gün boyunca oradaydı.
Ayrıca fuar sırasında düzenlenen çalıştayda Çağ- daş Eğitim Kooperatifi Kurumsal İletişim Sorumlusu Teoman Alper bir sunum yaptı.
Bursa Ticaret İl Müdürü Zübeyir Tokgöz , Mersin Ticaret İl Müdürü Hacı Akif Yıldız, Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, Türkiye Milli Kooperatifler Birliği Başkanı Muammer Niksarlı, Tarım Orman Köyişleri ve Maliye eski Bakanı Lütfullah Kayalar da ÇEK standını ziyaret edenler arasındaydı.
Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan da yaptığı konuşmada sosyal kooperatifçiliğin hukuksal alt- yapısının oluşturulması için yoğun bir çalışma içinde olduklarını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.