Hava Durumu

TÜRKONFED, Bursalılar ve Ömer Sabancı

Yazının Giriş Tarihi: 30.06.2021 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.06.2021 07:37

Zaman o kadar hızlı akıyor ki. MAKSİFED(MARSİFED)'in kuruluşunu(bir dönemler danışmanlığını yapmıştım), TÜRKONFED'in (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu) kuruluşunu, Sabancı Center'daki genel kurulu, MAKSİFED'in çıkarttığımız dergilerini dün gibi anımsıyorum.

Adeta Türk iş dünyasının gönüllülük temelinde önce federasyonlaşma, sonra da Türk iş dünyasının ilk konfederasyonunu olulşturma sürecine tanıklık etmişim. Öncelikle o süreçte bana güvenenlere teşekkür ederken, kendime bir aferin çıkarıyorum.

ÖMER SABANCI'DAN ALDIĞIM DERS

Ardından Bursa'daki toplantı aklıma geliyor. TÜRKONFED kurucu başkanı Enis Özsaruhan(O dönem BASİFED başkanıydı) ile paylaştığımız masa, o masaya Ömer Sabancı'nın gelip, yanıma oturuşu ve ondan öğrendiklerim. Öğrendiklerim derken yinelemek isterim. O gün patronların arasında olacağım diye özenle giyinip, Rolex saatimizi, Dupont çakmağımızı ve Montblanc kalemimizi yanımıza almıştık.

Daha kapalı mekanda sigara yasakları başlamamıştı. Yanımdaki boş sandalyeye Ömer Sabancı geldi, oturdu. Biraz sonra TUSİAD Başkanı sıfatıyla konuşma yapacaktı. Sonra kalktı profesyonel genel sekreterinin oturduğu masaya gidip, konuşma metnini aldı. Bu alışkın olmadığım mütevaziliğe şaşırmıştım. Çünkü hep genelde profesyonellerin başkanlar tarafından yanlarına çağrıldığına tanık olmuştum. Ömer Sabancı'nın metni okurken elinde bir plastik Lassa kalemi vardı. Sigarasını yakarken bir Akbank plastik çakmağı ve kolunda da bir Akbank plastik saati vardı. Ben ogün Ömer Sabancı'dan çok şey öğrendim. Ve bunu ertesi gün bu köşede daha detaylı yazmıştım. TÜRKONFED deyince bu geçmiş aklıma geldi.

HAYIRLI OLSUN

Şimdi TÜRKONFED'in 14. Genel Kurulu İstanbul Taksim'deki CVK Park Bosphorus İstanbul otelde gerçekleşti. Bu genel kurulda TÜRKONFED Başkanlığı'na Orhan Turhan yeniden seçildi.

Orhan Turhan'ın listesinde MARSİFED Başkanı Ramazan Kaya ve YKÜ Osman Akın da vardı. Ayrıca BUİKAD Başkanı Oya Eroğlu da yedek listede yer aldı.

Ben yeni yönetime başarılar dilerken, Bursa'dan listeye giren isimleri de kutluyorum.

Bilindiği gibi Celal Beysel de TÜRKONFED'in kurucuları arasında yer almış ve 2006-2011 yılları arasında da başkanlığını yapmıştı.

TÜBİTAK DENEYAP'A EĞİTMEN ARIYOR

Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük Eylem Programlarında yer alan, konuların biri de Deneyap Teknoloji Atölyesi Projesi'ydi. Konu ile ilgili olarak 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurularak Türkiye genelinde teknoloji atölyeleri kurulması hedeflenmekteydi. Burada amaç Türkiye'nin teknoloji alanındaki gelişmelerini ivmelendirmekte.

Bu konuda projenin ilk etabı 12 ilde, ikinci etabı 18 ilde hayata geçirildi. Şimdi üçüncü etabının içinde Bursa da var. Üçüncü etabındaki iller şunlar:

"Ankara, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Hatay, İstanbul, Karaman, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Mersin, Ordu, Sivas, Şırnak, Tekirdağ ve Van".

Bu kapsamda Bursa'da da hayata geçirilecek olan Deneyap Teknoloji Atölyesi için de eğitmen alınacak. Bursa için Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti dersleri verebilecek eğitmenler aranıyor. Bu eğitmenlerin seçimi merkezi yönetim bünyesindeki Bilgi Toplum Başkanlığı'nca yapılacak.

Burada başvuru yapmak isteyen eğitmenlerimiz 25 Temmuz 2021 tarihine kadar devam edecek olan başvurular için detaylı bilgilere https://www.deneyapturkiye.org/ adresinden ulaşabilirler. Eğitmenlik başvuru süreci ve başvuru koşullarına ilişkin detaylara da Eğitmenlik Şartnamesinden ulaşmak mümkün.

Evet, buradan TÜBİTAK eğitmeni olmak isteyen adaylara duyurmak istedim. Başvurularınızı yukarıdaki web adresinden yapabilirsiniz.

Bilim ve teknoloji alanında atılacak her adım değer taşımaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.