Hava Durumu

TUSAŞ'tan BUÜ'lü stajyerlere iyi haber

Yazının Giriş Tarihi: 18.06.2019 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.06.2019 08:08

TUSAŞ'tan bünyesinde staj yapan Bursa Uludağ Üniversitesi stajyerlerine iyi haber geldi. BUÜ Merkez Görükle Kampüsü içerisinde 2018 yılı sonunda Ar-Ge Merkezi açan TUSAŞ, ilk yıl için stajyer mühendis olarak başlattığı 8 son sınıf öğrencisinin tamamını işe aldı.
Bilindiği gibi TUSAŞ İstanbul ve Ankara'nın dışındaki ilk Ar-Ge merkezini Bursa Uludağ Üniversitesi'nde açmıştı. BUÜ Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencisi olan gençler, temmuz ayında diplomalarını almalarının ardından Ankara'daki TUSAŞ Genel Merkezi'nde mühendis olarak işe başlayacaklar. Projenin daha da yaygınlaştırılması ve öğrencilerin TUSAŞ'a ilgilerinin artırılması amacıyla BUÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu, tüm bölüm başkanları ve akademisyenlerin katıldığı bir toplantı düzenledi.
Toplantıda TUSAŞ BUÜ Ar-Ge Müdürü Prof. Dr. Kemal Fidanboylu, fakülte yöneticilerine yaptıkları projeler ve çalışma imkânları hakkında bilgiler verdi.
BUÜ TUSAŞ Ar-Ge Merkezi'nde bu dönem için 14 tane 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında kontenjanlarının bulunduğunu açıklayan Prof. Dr. Fidanboylu, "Bu anlamda ilk yıl olması açısından güzel bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum. Önümüzdeki dönemlerde bu talebin daha da artacağına inanıyorum. Ayrıca Stajyer Mühendis Programımız kapsamında Uludağ Üniversitesi'nden aldığımız son sınıf 8 stajyer öğrencimizin tamamı TUSAŞ'ta işe alındı. Temmuz ayında çalışmaya başlayacaklar. Bu çok önemli bir gelişmedir. Emek veren herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

BTB'DEN EV SAHİPLİĞİ

Bursa Ticaret Borsası (BTB), Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından desteklenen ve aralarında Tacikistan Tarım Başkan Yardımcısı Dzhamila Saidova'nın da bulunduğu Tacikistan heyetini Bursa'da ağırladı.
Birleşmiş Milletler uzmanlık kuruluşlarından biri olan FAO'nun, dünyadaki gıda ve tarımla ilgili çalışmaları organize edip geliştirerek gıda güvenliğini sağlama amaçları çerçevesinde yapılan program ile Tacikistan heyeti Bursa'da, kooperatifçilik, yaş sebze meyve, dondurulmuş hazır gıda, yumurtacılık ve kümes hayvanları, süt üretimi gibi birçok sektörde faaliyet gösteren firmalarda incelemelerde bulundu.
Heyete Bursa Ticaret Borsası Başkan Danışmanı Can Aydoğan eşlik etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.