Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UİB'in keyfi yerinde

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2017 04:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2017 04:40

İçinde yaşadığımız kente sıfat yüklemekte zorluk çekiyoruz. Bir tarafta tarih, bir tarafta turizm, bir tarafta kaplıca, bir tarafta sanayi v.d.'leri.
Bursa tüm bu sıfatlarının yanında aynı zamanda Türkiye'nin İstanbul'dan sonra en fazla ihracat yapan kenti konumunda. Yıllardır bu konumunu da korumaya devam ediyor.
Kentimizdeki ihracat Uludağ İhracatçılar Birliği üzerinden yapılmakta. Kısa adıyla UİB Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birlik durumunda.
Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) mart ayında 2 milyar 777.6 milyon USD'lik ihracata imza attı. Birliğin geçtiğimiz yılın mart ayına oranla ihracatı yüzde 30,68 artarak, 2.8 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaştı.

2017'nin ilk üç ayındaki toplam ihracatını yüzde 24,24 oranında artıran UİB'in geriye dönük 12 aylık ihracatı ise yüzde 15,44 artarak 25.9 milyar dolar seviyelerinde gerçekleşti.
UİB Koordinatör Başkanı Orhan Sabuncu, bu konuda özetle şöyle demekte:
"Yeşil pasaport uygulamasının ihracatçılar açısından büyük önem arz ettiğini ifade eden Başkan Sabuncu, "İhracatçılar olarak işimiz gereği dünyanın birçok farklı noktasına seyahat ediyoruz ancak vize konusunda oldukça fazla zaman kaybına uğruyorduk. Bu durum ticari kayıplar yaşanmasına da sebebiyet veriyordu. Dolayısıyla dünyanın neredeyse her yerine vizesiz seyahat etme imkânı sağlayan yeşil pasaportun belirlenen kriterleri sağlayan ihracatçılarımıza verilecek olması çok memnun edici bir karardır. Bizler bu kararın tüm ihracatçılarımızı teşvik edeceğini ve ülkemizin dış ticaretine katkı sağlayacağını düşünüyoruz"

Osmanlı pulları sergisi

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi'nce (PTT A.Ş) 2. Bursa Ulusal Kültür ve Sanat Festivali kapsamında bir pul sergisi açılıyor.
"Atatürk Kongre Kültür Merkezi, Müzeyyen Senar Salonu"nda 2. Bursa Ulusal Kültür Sanat Festivali Osmanlı Pulları Sergisi, 05-08 Nisan tarihleri arasında açık kalacak.
Ayrıca, "05-08.04.2017 Bursa " ibareli özel tarih damgası kullandırılacaktır.

Spor Tır'ı İnegöl'de

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen Okul Sporları Etkinlikleri kapsamında organize edilen "Spor Tırı" İnegöl´de ydi.
MODEF fuar alanına park eden "Spor Tır'ı" içeriğiyle binlerce öğrenciye spor yapma imkanı sağlarken festival havasında geçen etkinliğe İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık ve İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican da katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.